keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Ravintola Urban: Keittokirja!

Top Chef-voittaja Anssi Kantelisen keittokirja on ilmestynyt! 2013 perustetun ravintola Urbanin nimeä kantava keittokirja on simppelisti Keittokirja. Kirjoituksesta vastaa Ari-Pekka Parviainen ja kuvauksesta Pavel Kasinski. Aika sopivasti ilmestyi, kun Urban valittiin juuri Glorian ruoka & viinin lukijaäänestyksessä vuoden ravintolaksi!

Kirjan ulkoasu on poikkeuksellinen: mustilla sivuilla värikkäät ja taiteelliset raaka-aine ja ruoka-aineasetelmat nousevat päärooliin ihan omalla tasollaan! Valmista kokonaisuutta ateriaan ei anneta valmiiksi, vaan voi itse keräillä resepteistä haluamansa kokonaisuuden. Kirjasta kuvastuu Anssin filosofia lähiruoan ja nimenomaan kasvisten monipuoliseen ja kekseliääseen käyttöön. Raaka-aineet ovat pääosassa ja reseptit ovat yllättävän simppeleitä. 

Salaattiosiossa annetaan monta kekseliästä ohjetta erilaisiin salaatin täytteisiin, jotka voi yhdistää valitsemiinsa vihreisiin salaatteihin. Alkoi heti tehdä mieli salaattia! Erityisesti minua kiinnostavat myös reseptit erilaisiin koristeisiin fenkolipopcornista tomaattipölyyn! Kirjasta löytyy monta tuttua ohjetta mm. klassikkokastikkeisiin, Anssin tapaan. Äkkisiltään en keksi näistä yhtään ohjetta, jota en kokeilisi.

Kirjassa on myös hiukan avattu taustoja niin kokin kuin kirjankin taustoihin ja Anssin elämänfilosofiaan. Arvostan.

Juurikin sellainen keittokirja, josta tykkään, ja tuskin tulen pettymään kirjan pohjalta tehtyihin kokeiluihin. Enhän kertaakaan ole pettynyt Urbanin lounaisiin, saati illallismenuisiin. Onnekkaana olen muuten saanut nauttia Anssin Top Chef-voittajamenun! Oli kyllä huippu! 

Yhden reseptin ehdinkin jo soveltaa, sillä sain kirjasta inspiraation vähän erilaiseen vispipuuroon, mutta sen päätin jättää toiseen postaukseen. Kirjaa voi muuten kysellä osoitteesta info@ravintolaurban.fi. Postipate kantoi oman omistuskirjoituksella varustetun kappaleeni kotia asti :).Keittokirjan kuvitus on yhtä maalauksellista, kuin moni ravintolan annos! Plussaa vielä siitä, että kirja avautuu jo uutena niin hyvin, että aukeama pysyy hyvin auki.


4 kommenttia:

 1. Kiitos kun avasit Keittokirjaa! Urbania olen hehkuttanut jokaiseen mahdolliseen suuntaan, mutta Keittokirjaa en (vielä) ole saanut käsiini. Kuulostaa aivan loistavalta kirjalta, varsinkin jos ohjeet kerran ovat toteutettavissa myös kotikeittiössä.

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea fiiliksiä tästä kirjasta. Kirja itsessään kiinnostaa, ja runsas kasvisten käyttö tuo aina vain suuremmaksi sen todennäköisyyden, että kirjan itsekin tulen hankkimaan.

  VastaaPoista
 3. Kyllä keittokirja kannattaa hankkia, jo kannatuksenkin vuoksi, mutta reseptit ja kuvat ovat inspiroivia.

  VastaaPoista
 4. Onpa hauska toteutus!
  Urban on ollut mielessä jo pitkään, sinne pitäisi ehdottomasti päästä.

  VastaaPoista