torstai 13. lokakuuta 2016

Pimientos de Padron - tapakset

Pimientos de Padron eli espanjalainen vihreä pikkupaprika ja oman sadon punainen paprika. Törmäsin kaupassa vihreisiin pikkupaprikoihin. Pussissa luki Pimientos de Padron, espanjalaiset pikkupaprikat. Kasvihuoneessa, siinä purkutuomion ja saaneessa, vietti kesää paprika, joka teki punaisia, pienen puoleiseksi jääneitä paprikoita. Liekö lannoituksen puutetta, kun eivät sen isommaksi kasvaneet. En oikein tiennyt, mitä niille tehdä, mutta pimentos-pussin reseptillä niistäkin tuli ihan huikean hyviä!

Ohje on älyttömän helppo ja nopea. Kypsennetään paprikoita öljyssä, kunnes niiden pinta kuplii ja paprikat pehmenevät. Kannattaa tehdä kerralla vähän enemmän, ovat yksinkertaisuudessaan herkullisia. Pimientos de Padron-paprikoista joka kymmenes on tulinen,  mutta yhtään pussiini ei ollut eksynyt. Kypsensin pari chiliä samalla pannulla ja niitä pureskellessa tuli tulisen ruuan tuska tyydytettyä hetkeksi.


Öljyssä paahdetut paprikat

pimientos de padron-paprikoita
pieniä punaisia paprikoita
(chilejä)
hyvää oliiviöljyä
sormisuolaa

Kuumenna öljy pannulla ja kypsennä paprikoita samalla käännellen kunnes paprikoiden nahka kuplii ja ne pehmenevät. Nosta talouspaperin päälle ja ripottele sormisuolaa. Parhaita vielä lämpimänä, mutta hyviä kylmänäkin. Ihania makean karvaita makuja, jotka tulevat ihan eri tavalla esille öljyssä kypsentäen ja joita suolaripaus sopivasti korostaa.
6 kommenttia:

 1. Namin näköistä. Täytyykin pitää silmät auki marketeissa noiden varalta.

  VastaaPoista
 2. Pimientos de Padron on suurta herkkuani!

  Mistä lie johtuu, että nyt niitä ei vaan meinaa löytää kaupoista niin millään. Silloin kun löytää, on pakkauskoko säälittävän pieni ja hintakin suhteessa kova. Keväällä löytyi vielä reilun kokoisia pusseja melkein puolet halvemmalla!

  VastaaPoista
 3. Nää on niin hyviä. Huomenna Barcelonaan ja Pimientoksia lautaselle.

  VastaaPoista
 4. Mäkin oon päässy makuun, kun näitä on ollu nyt cittarissa koko syksyn. Mille siis suuri peukku. Herkuilta näyttää noiden sun omien paprikoiden kanssa.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka herkullisen näköistä! Näitä täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 6. Meidän cittarissa on kanssa edelleen, mutta ei siinä pakkauksessa taida olla kuin kuusi kappaletta. Ja mun lukihäiriö: pimientoksiahan ne on! :)

  VastaaPoista