torstai 5. toukokuuta 2016

Superhelppo siemennäkkäri

Siemennäkkäri on ihan parasta pikkunaposteltavaa ja kaiken lisäksi terveellistä! Siemennäkkäri on älyttömän helppo tehdä, ja vaikka yllätyksenä äidille äitienpäivänä! Ainekset sekoitetaan, levitetään leivinpaperilla vuoratulle pellille ja uuniin. Varoitus: näihin tulee himo! Aineksia voi muuten vaihdella sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Nämä tein solukämpän 50 cm: kiertoilmauunissa, kolme pellillistä yhtäaikaa. Ohjetta voi pienentää tarpeen mukaan, mutta veikkaanpa, että silloin näkkäri loppuu kesken! Jos taloudesta ei löydy desin mittaa, ainekset voi mitata juomalasilla. Eikä voi epäonnistua, jos ei mene ihan millilleen.

Siemennäkkäri

3 pellillistä (50 cm uuni)

2 juomalasia tattarijauhoja
1/2 lasia pellavansiemeniä
1 lasi seesamin siemeniä valkeita (ja mustia)
1 lasi auringonkukan siemeniä
3 tl suolaa
1/2 lasia öljyä (auringonkukka)
kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää öljy. Lisää koko ajan sekoittaen niin paljon kiehuvan kuumaa vettä, että saat niin löysän taikinan, että se levittyy leivinpaperilla vuoratulle pellille lusikalla, mahdollisimman ohueksi. Paista 140-150 asteessa kiertoilmalla 60-90 minuuttia. Kolmea peltiä yhtäaikaa paistaessa alimmat pellit paistuvat hitaammin. Puolivälissä voit leikata näkkärin paloiksi, paiston jälkeen sen voi murtaa. Paista niin kauan, että näkkäri saa kauniin värin ja on jokseenkin kuivaa. Jäähdytä ritilän päällä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti