torstai 26. toukokuuta 2016

Paras pulla tehdään itse!

Pulla, varsinkin täytetty pulla, on ihan parasta kahvileipää. Pullan leivonta ja leivonta ylipäänsä on minulle rentouttavaa toimintaa, jossa ajatukset lepäävät.
Kesä on tullut ihan varkain ja tämän hetkisessä työkuviossa reissaamisesta on tullut viikottaista. Osan viikkoa majailen soluasunnossa kuin opiskelijat konsanaan. Keittiö on yllättävän toimiva tiskikoneineen ja kiertoilmauuneineen. Kohtalainen valikoima sekalaisia ruoanlaittovälineitä on talon puolesta ja mitä ei löydy, siinä kohden sävelletään ja käytetään mielikuvitusta. Keittiöstä ja välineistä kuvat jäävät nyt toiseen kertaan. Välillä leivottua tulee viikoittain ja kotiin on mukava mennä pullapussin kanssa.
Hyvä ja toimiva pullaresepti löytyy täältä. Pääsääntöisesti käsin leipoessa määrät ovat minulla summittaisia ja jauhot lisätään näppituntumalla. Nämä pulla pyörittelin ensin pyöreiksi, nipistin sitten sisään nokareen marsipaania ja suklaapalan, joko Daim-suklaalevyn palasen tai minttusuklaata. Kohonneet pullat voitelin kananmunalla ja paistoin tavalliseen tapaan. Hyvin tekivät kauppansa, suklaamarsipaaniyllätys saa suut hymyyn!

Reppuelämä rajoittaa: kameraa ei pysty raahaamaan mukana. Kännykkäni kuvien laatu on sen verran luokaton, ettei niitä viitsi suurentaa.


Siivilän puutteen korvaa paperimuki, johon pistelin reikiä. Onnistuu se tomusokerin sirottaminen näinkin.
Suomen kaunista kesää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti