lauantai 13. helmikuuta 2016

Ystävänpäivä, suolaista ja makeaa

Ystävänpäivää vietetään taas huomenna 14.2. Rakkaita ja ystäviä muistetaan kortein ja pienin lahjoin ja hellitään herkuilla. Suklaa ja makeat herkut, kuppikakut ja leivokset ovat kenties sydämen muotoisia tai vaalean punaisia. Vinkki: ruusu tai kimppu kukkia ilahduttaa aina!

Maailmalla Valentin's day on enemmän rakastavaisten juhlaa, kun meillä muistetaan ylipäätään ystäviä. En muuten tiennyt, että päivä mahdollisesti juontaa juurensa antiikin Rooman Lupercalia-juhlaan. 15.2 vietetyssä juhlassa kunnioitettiin Junoa, naisten ja avioliiton jumalatarta. Jo 1300-luvulla Englannissa ja Ranskassa vietettiin Valentinuksen päivän romanttisen rakkauden juhlia. Vasta 1800-luvulla perinne siirtyi Yhdysvaltoihin, kun samaan aikaan se Euroopassa jo unohtui. Sieltä se lienee taas levinnyt takaisin vanhaan maailmaan ja meilläkin sitä on vietetty jo 80-luvulta lähtien.

Blogiarkistosta poimin muutaman ohjeen suolaiseen ja makeaan. Erityisen suosittuja ovat olleet nämä helpot punajuurisydämet. Suosittelen! Sopivat vaikkapa alkupalaksi tai miksei brunssillekin. Hyvä idea on myös paistaa letut sydämen muotoisiksi rajaamalla taikina paistinpannulle piparimuotilla.


Suklaaseen dipatut ja liköörillä täytetyt mansikat maistuvat vaikkapa kuohuviinin kanssa.

Rocky road-kuppikakut, suklaata, vaahtokarkkeja, pähkinää: kaikkea ihanaa. Ohje on gluteeniton. 


Tai mikset kokeilisi Red Velvet-kuppikakkuja?


Ollaan jo puolivälissä helmikuuta. Hyvän matkaa jo kevättä kohden siis. Ihan pian päästään piilottamaan siemeniä multaan ja taimia koulimaan! Täällä sormet jo syyhyää, sillä monta pussia mm. tomaatin ja kurpitsan siemeniä ostettiin jo tammikuussa. Joko sinä olet hankkinut omasi?

Hyvää Ystävänpäivää Ystäväni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti