lauantai 2. tammikuuta 2016

Lemon posset

Nopea ja helppo jälkiruoka  lemon posset. Vaikkapa loppiaisena. Sen voi tarjota sinällään tai esimerkiksi passion hedelmän ja crumblen, tai siis keksimurujen kera. Pienikin määrä kirpeän makeaa herkkua riittää päättämään juhla-aterian.


Lemon posset

6 dl kermaa
2.25 dl sokeria
1.5 dl sitruunamehua

passion hedelmä, crumblea (keksimurua)

Keitä kermaa ja sokeria kolmisen minuuttia kuohuen, nosta välillä kattilaa, ettei kuohu yli. Ota pois hellalta, sekoita joukkoon sitruunamehu ja anna hetki jäähtyä. Jaa annosmaljoihin, koosta riippuen riittää 6-8 annokseen. Anna hyytyä kylmässä useampi tunti tai yön yli. Pikkukipot valmistuvat nopeammin.



Joulun jälkiruokana meillä, mutta vielähän sitä loppiaisenakin herkutellaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti