sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Blogiringin joulukalenterin luukku 20: sienisalaatti

Nyt on viimeiset päivät suunnitella herkkuja joulupöytään. Tässä helppo ja nopea suolainen lisä joulupöytään. Perinteisien jouluherkkujen lisäksi on kiva kokeilla aina jotakin uutta, miksei sienisalaattia? Tai jos olet perinteisen metsäsienisalaatin ystävä, muttet tänä vuonna rouskuja ja muita suolasieniä saanutkaan, kokeile tätä reseptiä. Tai jos et tykkää perinteisestä sienisalaatista, tätä kannattaa kokeilla: nopea valmistaa, raikas, maukas ja miellyttävä. Eikä liian suolainen. Jos et saa käsiisi tryffeliöljyä, luulenpa että salaatti on varmasti ihan hyvää ilmankin.
Blogiringin joulukalenterista löydät monta hyvää ohjetta ja niksiä, niin ruokaohjeita, askartelua ja muutakin jouluun liittyvää. Eilisen luukun takaa löytyy Prinsessakeittiö ja huomenna vuorossa on Jotain tekemistä-blogi. Käy kurkkaamassa! Ja jos jouluvalmistelusi ovat pahasti vaiheessa, käy hakemassa vertaistukea Missä on joulumieli?-kirjoituksesta.


Sienisalaatti tuoreista herkkusienistä

rasia tuoreita herkkusieniä
1 pieni sipuli, tilkka öljyä
purkki creme fraichea
suolaa, pippuria
hiukan raastettua sitruunan kuorta
hiukan tryffeliöljyä

Valikoi tuoreimmat kauniin valkoiset sienet, joissa heltat ovat vielä mahdollisimman vaaleat. Pilko sienet pieneksi. Hienonna sipuli ja laita mikron kestävään kulhoon ja lorauta tilkka hyvää öljyä. Kuumenna sipulisilppua mikrossa kymmenen-kaksikymmentä sekuntia, kunnes sipuli hiukan pehmenee. Näin sipuli on lempeämmän makuinen, muttei kypsä, eikä peitä sienen makua. Sekoita sienet, sipuli ja creme fraiche, mausta suolalla ja pippurilla. Pese sitruuna ja raasta kuorta hiukan salaatin joukkoon. Lorauta lopuksi tilkka tryffeliöljyä ja sekoita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti