keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Maa-artisokkasipsit

Maa-artisokka on ihana juures, josta saa herkullista keittoa, pyrettä, laatikkoa ja paistosta ja mitä nyt siitä keksiikään. Sipsit ovat kokeilemisen arvoisia ja niitä on kiva napostella ihan muuten vaan tai koristella ruoka-annos. Pienet artisokkamukulat ovat aika työläitä siivuttaa, mutta pikkusuolainen herkku palkitsee vaivannäön.

Maa-artisokkasipsit

maa-artisokkaa, muutama mukula
sitruunamehua
tilkka oliiviöljyä
suolaa

Pese maa-artisokat huolella. Siivuta mahdollisimman ohueksi, mieluiten mandoliinilla. Purista viipaleiden päälle sitruunamehua, etteivät ne tummu. Sekoita joukkoon pieni loraus oliiviöljyä ja sekoita, lisää suolaa. Levitä leivinpaperille leivinpellille ja kypsennä uunissa 180 asteessa (kiertoilma) 20-30 minuuttia, kunnes sipsit ovat rapeita. Ohuet kypsyvät paksuja nopeammin, vahdi aikaa. Käännä peltiä tarittaessa ja kääntele sipsejä tarvittaessa, vahdi etteivät pala. Anna jäähtyä pellillä. Tarkista suola, lisää tarvittaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti