perjantai 8. toukokuuta 2015

Äidille, maailman paras äiti!

Äitienpäivä on parin päivän päästä. Mattimyöhäiset miettivät, mistä äidille kakku tai mitä tarjota äitienpäivä brunssilla, tai aamiaisella. Minä sen tiedän! Äidit tykkää kyllä yllätyksistä, muistamisesta, mutta eivät kauheasti äitienpäivän säätämisestä. Äidit tykkää kyllä kakuista, mutta jos äiti yrittääkin kesäkuntoon? Tai jos se kakun leipominen on liian haastavaa? Äidit tykkää kiireettömästä aamusta, omasta rauhasta, kahvitarjoilusta sänkyyn tai kauniisti katettuun aamiaispöytään. Tehkää lettuja tai pannaria! Suolaisia ja makeita. Ja siivotkaa keittiö älkääkä riidelkö äitienpäivänä.
Parasta äitienpäivänä, kun oma lapsi oli vielä pieni, oli itse pikkukätösin tehty kortti jossa luki: maailman paras äiti! Luulen, että ne kaikki kortit ovat vielä tallessa.
Lettutaikina ja pannaritaikina on helppo ja nopea tehdä tehosekoittimella, ei jää paakkuja. Kaapista yleensä löytyy perusaineet ja päiväyksen ylittäneet kermat ja muut maitotuotteet voi hyödyntää, samoin juustokannikat. Pienten lasten kanssa pannarin teko onnistuu paremmin, ja itse kyllä tykkään enemmän pannarista kuin letuista. Esimerkiksi juustopannari tai omenapannari on hyvää! Lettuja voi maustaa nokkosella tai koristella kukkasin. Amerikkalaistyyliset letut ovat myös herkullisia ja paljolti makua voi säätää erilaisin lisukkein ja täyttein. Ja banaaniletut ovat edelleen namia! Ja jos jotain oikein makeaa haluaa leipoa, kakun sijasta mokkapalat tai banaanimokkapalat ovat oiva valinta, lapsetkin tykkää; useinhan lapset eivät siitä täytekakusta enemmälti välitä.
 
 
 
 
 
 
 
 

Onnellista äitienpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti