perjantai 24. huhtikuuta 2015

Täytetyt pikkumunkit, pikasima ja vinkkejä vappupöytään

Vapun tarjottavat sima ja munkit; sima ehtii vielä vapuksi ja munkit valmistuvat yhtä  nopeasti kuin pulla. Pikasima on juotavaa muutamassa päivässä. Vaniljatäytteiset pikkumunkit vievät kielen mennessään. Meillä vappu mennään tänä vuonna meksikolaisella teemalla: pöytään katetaan mm. nyhtöpossua meksikolaisittain, salsa verdeä, guacamolea, tortilloja, mangopapusalsaa ja jälkkäriksi churroja ja suklaakastiketta. Tässä vielä muutama vinkki arkistojen kätköistä vappupöytään, vaikkapa vappubrunssille.
 
 
Vaniljatäytteellä munkeista tulee liiankin hyviä ;). Täytettyjen pikkumunkkien ohje.
 
 
Tyllalla ja pursotinpussilla munkkien täyttäminen onnistuu helposti.
 
 
Mangopapusalsa on herkullinen salaatti, joka sopii nutopöytään. Kuvassa lisäksi mole poblano -meksikolainen kastike ja kananpoikaa.


 Meksikolainen munakokkeli, Huevos a la Mexicana, toimii vappubrunssilla.
 
 
 Soija-tacosalaatin voi halutessaan tehdä jauhelihasta. Molemmat maistuvat buffet-pöydässä.
 
 
 Mikäli sää tästä lämpenee (luvattu on), eikä sada lunta (9 cm eilen), grilli kannattaa kaivaa esiin. Kevään ensimmäinen grillattu lohi ja hyvä perunasalaatti on yhtä juhlaa!
 
 
 
 Lohen voi maustaa myös thai-tyyliin ja pyöräyttää raikkaan thai-kurkkusalaatin. Resepti löytyy täältä. Mukana huikean hyvä ja helppo kastikeohje.
 

Pitaleipä sopii noutopöytään, teemasta riippumatta. Perinteisempien tarjottavien leiviksi  tattibriossit on myös varteenotettava vaihtoehto. Tatin tilalle voi täytteeseen laittaa muitakin sieniä tai vaikka kylmäsavupororouhetta. 
 
Ja suolaista piirakkaa jos haluaa, parsapiirakka on nyt niin ajankohtainen ja herkullinen.
 
 


2 kommenttia: