tiistai 28. lokakuuta 2014

Äidin piimäkakku ja arvonnan voittaja!

Arvonta oli ja meni, kuten reilun kaupan viikkokin. Toivotaan, että reilun kaupan tuotteita päätyy jatkossakin meidän ostoskasseihin. Mukavia kahvihetkiä löytyi kommenteista, kiitos siitä teille. Ennen kuin paljastan arvonnan voittajan, paljastan äitini salaisen piimäkakkureseptin, jonka mukaan leivottua kakkua nautittiin minun reilussa kahvihetkessäni.
Totta puhuen jokaiseen reseptiin kun täytyy jättää oma kädenjälki, tätäkin muutin. Piimäkakku oli lapsuuskotini tavallisin kahvikakku ja yleisin leivonnainen, se kun oli isäni suosikkikakku. Vain palanen teen kanssa, hän ei kahvia juonut. Piimäkakku on myös tyttäreni suosikkikakku, mutta ilman rusinoita. Ne voi hyvin jättää pois. Mausteita voi myös vaihdella, jolloin makuun saa pientä vivahdetta, mutta se perusmaku säilyy joltisenkin samanlaisena. Tähän kakkuun laitoin mangopiimää ja päiväyksen ylittäneen kermapurkin. Pääasia, että neste on hapanta, se toimii parhaiten soodan kanssa. Ja ihan kahvikupilla aineet mittasin, 2 dl vetoisella. 1 dl sulaa voita on 90 g. Tämä taikina vaatii ison kuivakakkuvuoan, vaihtoehtoisesti sen voi jakaa kahteen pienempään. Mieluummin kannattaa valita hiukan liian iso vuoka, jolloin taikina ei kohoa reunojen yli ja pohjasta tulee siisti.

Äidin piimäkakku

1 kkp sulaa voita
3 kkp hapanta kermaa tai piimää
3 kkp kidesokeria
5 kkp karkeita vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääri'
1 tl pomeranssinkuorta
1 kkp rusinoita

Kaikki aineet sekoitetaan ja kaadetaan voideltuun vuokaan ja paisteaan kauniin ruskeaksi

Ailan piimäkakku

2 dl sulaa voita
6 dl mangopiimää ja hapanta kermaa
6 dl reilun kaupan ruokosokeria
10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
reilu 1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl kanelia
2 dl rusinoita

Kaikki aineet sekoitetaan, kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paistetaan 180 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeillen kypsä.


Ja sitten se arvonnan tulos. Meiran Reilua kahvia lähtee seuraavan kommentin kirjoittajalle:


Viettäisin sen rauhassa aamulla herkkuja nautiskellen =). Mukaan arvontaan!
Onnittelut voittajalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti