torstai 7. elokuuta 2014

Punaherukkapiirakka

Jos metsien marjasato on tänä vuonna vaihteleva, niin herukkapensaista on riittänyt syötävää muillekin kuin räkättirastaille. Kesken mehustuksen väsätty nopea punaherukkapiirakka hävisi kahvipöydästä nopeasti. Piirakkaan tuli piilotettua päiväyksen ylittäneet mangorahka- ja kermaviilipurkki. Happamien marjojen kanssa piirakkaan kannattaakin laittaa jotakin maitotuotetta hapokkuutta leikkaamaan, samalla sokerin määrää voi vähentää. Ohje on hiukan summittainen, mutta lusikalla leivinpaperilla vuorattuun vuokaan levitettävän taikinan kanssa ei tarvitse olla niin tarkka.


Punaherukkapiirakka

150 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2-1 dl kermaa tai maitoa

Täyte

1 purkki mangorahkaa
1 purkki kermaviiliä
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
sokeria 2 rkl tai maun mukaan

pinnalle 4-5 dl punaherukoita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää jauhot ja leivinjauhe vuorotellen kerman tai maidon kanssa, sekoita sileäksi. Levitä pyöreän leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Maistele sokeri ja lisää, mikäli haluat täytteestä makeampaa. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele viimeiseksi herukat. Paista 180 asteessa n. 35 minuuttia. 



2 kommenttia: