lauantai 20. heinäkuuta 2013

Haaveet toteutuu

Miehet ovat vallanneet naisten kuntosalin. Laminaattia ladotaan vauhdilla ja laitteita siirretään tieltä pois. Radio hukkuu välillä raksaääniin. Työnnän vessapaperia korviin, kun pauke on ajoittain sietämätön. Kuulen, että vanhempi Reiska ei tykkää Antti Tuiskusta. Apupojan musiikkimakua ei paljasta mikään. Osa laitteista on sirkkelin vieressä joten on aika lähteä kotiin. Huomenna on keksittävä jotain muuta.

Elämän pieniä iloja: vaikkapa tehdä kesälomalla mitä huvittaa tai niitä asioita mitä ei riittävästi talvella ehdi. Nauttia joka hetkestä. Pieniä virheitä elämässä: jättää suursiivous ja ikkunan pesu lomalle, kun on niin paljon parempaakin tekemistä...
Haaveet ja unelmat kulkevat mukana, ne vain vaihtuvat matkan varrella. Ei niitä kannata liian vakavasti ottaa. Joskus ne toteutuvatkin ihan yllättäin ja sen kummemmin yrittämättä.
Italialaisen ruuan ystävänä olen aina haaveillut kurpitsan kukista, nyt niitä sain. Eräs isompikin unelma toteutuu syksyllä, siitä sitten aikanaan.


Paikallisen puutarhatilan, Kaikontarhan, kurpitsat ja maissit ovat ihan parasta herkkua. Ja tämän kesän pienet luumutomaatit ovat supermakeita! Kesäkurpitsatuotanto on ilmeisesti niin runsasta, että kukkiakin riittää myyntiin; tilaamalla saa seuraavalle toripäivälle. Kukat säilyvät huonosti, joten ne kannattaa laittaa heti. Parhaimmillaan ne ovat rapeaksi friteerattuina, joko täytteellä tai ilman. Allaoleva täyte riitti 15 kukkaan, ohuessa tempura- siis friteeraustaikinassa olisi kastanut vielä vaikka mitä. Taikinan voi tehdä myös veteen tai kivennäisveteen, mutta halusin siihen vähän enemmän makua hedelmäisellä limecut-Tuborgilla.

Tempurataikina

1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
n. 1.8-2 dl olutta
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää olut ja kananmuna kokoajan vispilällä sekoittaen.

Täyte

100 g pinaattia
1 salottisipuli
hiukan valkosipulia
tilkka öljyä
1/2 prk (reilu 100 g) ricottajuustoa
suolaa, pippuria, cayennepippuria
muskottipähkinää
n. 2 rkl pinjansiemeniä.

öljyä (rypsi- tai friteerausöljy)

Pyörittele pinjansiemeniä kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Nosta syrjään. Pilko pinaattia hiukan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita pannulle tilkka öljyä ja pyörittele pinaattia ja sipulia kuumalla pannulla parisen minuuttia, kunnes ne hiukan kypsyvät. Nosta syrjään ja lisää ricottajuusto, pinjansiemenet ja mausteet.
Katkaise kurpitsankukista emit (pienet kurpitsan alut) ja heteet. Aukaise supussa olevia terälehtiä varoen ja laita teelusikallinen täytettä ja kierrä terälehdet suppuun.
Kuumenna kattilassa reilu määrä öljyä 180 asteeseen (digitaalilämpömittari kannattaa hankkia). Kasta kukat taikinassa ja friteeraa parisen minuuttia, välillä kääntäen. Valuta talouspaperin päällä.



Juurikin sopivia pieneen nälkään tai alkupalaksi, jolloin pari riittää/ruokailija. Kukkien kärjet jäivät rapeiksi, mutta täytteen kohdalta herkku on pehmeä. Näistä tykättiin, täytettä ei ollut liikaa eikä se tai taikina peittäneet kukkien mietoa, hiukan karvasta makua. Ohut taikina tarttui kukkiin vain vähän, mutta paksummalla lopputulos olisi saattanut olla raskas. Ensi kerralla voisin jättää täytteen pois.


8 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsat pukkaavat kauniisti kukkaa, ehtisköhän huomenna sienestykseltä? Pitää ainakin haaveilla siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan Pata! Ihanaa, kun on sieniä, haaveilen metsään menemisestä...

      Poista
  2. Voi jehna, noin monta kukkaa! Nää on niin herkkua, vaikeita saada (jos ei siis omasta pihasta saa) ja aika tyyriitä... Mutta hyvää!

    VastaaPoista
  3. 50 c/kpl, ihan ok minusta. Ei näitä joka päivä syödä...

    VastaaPoista
  4. Kiitos mukavankuuloisesta ohjeesta! Minä tartun tähän heti kun saan kukkia käsiini, ehkä jo huomenna, jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, kukat on ihania ja lemppariaineksia sisällä.

      Poista
  5. Ihanaa, rakastan kesäkurpitsankukkia, vähän samantapaisella ohjeella niitä täytellyt.

    Kiva kuulla että unelmat toteutuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin ihania!
      Kiitos samoin Kira! Olisi kiva nähdä vielä ennen syksyä! :)

      Poista