sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kuules Aino, Aino, Aino, Aino


Ihanaisen, pellavapäisen kaunokaisen, kummityttöni rippijuhlia vietettiin tänään; kirkonmenojen jälkeen siirryttiin notkuvien herkkupöytien ääreen. Ähky on vieläkin!
Kummitädiltä pyydettiin isoa kakkua, ja sellainen 9 munan marsipaani-sokerimassakuorrutteinen saikin
viimeiset koristeet ylleen juhlapaikalla.


Kaikkea ei jaksanut millään maistaa; ihanan suussasulavaa kääretorttua, vadelmajuustokakkua, erilaisia muffinsseja, macaroneja, kuivakakkuja, pikkuleipiä... Ainolta käy kätevästi niin leivonta kuin traktorihommatkin.


Makeiden palojen lomassa kanasalaattia, kotitekoisia karjalanpiirakoita, sienipiirakkaa... Taisi äippä ja mummokin vähän auttaa.


Kakku edestä. Hortensian kukat vaahtokarkin makuisesta massasta silikonimuotilla eri väreissä, vaaleanpunaisten kukkien reunoja värjäsin vihreäksi elintarvikevärillä ruiskumaalaten ja toisinpäin. Sokerihelmi keskustassa juhlistaa kukkia.


Ja kakku takaa. Pintaan on ruiskumaalattu helmiäistä, päälle siroteltu aavistus vielä kimalletta. Kukkien alla on sulatetusta kondiittorinsokerista vedettyä vyyhteä, sormiparoilla oli kuumat oltavat, ensi kerraksi täytyy hankkia paksummat hanskat!


6 munan suklaakakkupohjan leikkasin kolmeen osaan, tavallisen 3 munan kakkupohjan värjäsin vaaleanpunaiseksi. Välissä raparperi-, omena- ja aprikoosihilloa, mangopassionmoussea sekä valkosuklaanougatmoussea, molemmissa kermavaahtoa, turkkilaista jogurttia sekä maustettua rahkaa, vähän liivatettakin.
Onnea ja halauksia Ainolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti