lauantai 14. huhtikuuta 2012

Salviavoissa paistettua kuhaa

Olisin ostanut ahvenia, mutta ei ollut. Yksinkertaiset lisukkeet tällä kertaa ja tietoisesti kukkakaalipyree kalalle, kun halusin tuota kokeilla. Appelsiininkukkavesi olisi kannattanut unohtaa. Onneksi oli fenkolia.1 kuhafile/ruokailija
tuoretta salviaa
voita
1 fenkoli
valkoviiniä
1 kukkakaali
maitoa, voita, (appelsiininkukkavettä), sitruunamehua, muskottipähkinää, pippuria

Kukkakaaliohje on uusimmasta GR&V:stä. Pilko kukkakaali useampaan osaan ja laita kattilaan, kaada maitoa niin että peittyy. Keitä kypsäksi. Nostele palaset toiseen kattilaan ja aja sauvasekoittimella hienoksi. Mausta, lisää nokare voita.

Kuutioi fenkoli ja hauduta voissa kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla, cayennella, ripauksella valkosipulia. Lisää loraus valkoviiniä ja hauduta lähes kypsäksi.

Huuhdo ja kuivaa nahattomat kuhafileet, mausta suolalla ja ripauksella valkopippuria. Laita file kerrallaan kohtalaisen kuumalle kuivalle pannulle. Älä pidä levyä täydellä teholla. Kun kala alkaa kypsyä reunoilta; n. 1.5 cm reunoista on vaalennut, lisää reilu kimpale voita ja useampi salvian oksa. Kun voi on sulanut ja alkaa saada väriä, ja alkaa vaahdota, kallista pannua ja lapa voita kalafileen päälle niin kauan, kun kala kypsyy. Välillä pannun voi laskea levylle, jotta voi lämpiäisi uudelleen. Kalaa ei käännetä. Tarjolle nostaessa ylimääräisen voin voi painaa talouspaperilla pois, jos niin haluaa. Suurin osa jää joka tapauksessa pannulle.Näin paistettuna kala on erittäin mehukasta, pohja on saanut väriä. Ensimmäisessä kuvassa kala ei ole vielä täysin kypsää.Melkein unohdin kuvata, kalaa tuli jo maistettua. Sipuli on vain rekvisiittaa muuten niin tasavärisessä annoksessa, on liian voimakasta kalalle.  Appelsiininkukkavesi jotenkin korostaa mielestäni kukkakaalin mullan makua, joka muuten on melko mieto, ei kuitenkaan paras lisuke kalalle. Fenkoli on aina hyvää, en ole ennen hoksannut sitä kuutioida näin. Salviaa olisi voinut laittaa enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti