maanantai 30. huhtikuuta 2012

Liemessä ruokakuvauksen kanssa

Toivottavasti vähenevässä määrin!

Minulla oli ilo osallistua viikonloppuna Liemessä-blogin Jennin järjestämälle ruokakuvauskurssille yhdeksän innokkaan kameran ja kauhan kanssa (suurin osa myös blogin) touhuilevan naisen kanssa. Osalla kamera kuuluu olennaisesti myös ammattiin.

Kuvaamisesta on tullut päivittäistä vasta blogin perustamisen jälkeen, eikä erilaiset toiminnat ja säädöt ainakaan meikäläisen muistiin muutoin jääkään. Tunnustan kuvanneeni tähän asti puoliautomaatilla, mutta lauantain jälkeen on menty manuaalisäädöin! Voi olla, että koneen roskakoriin päätyy alkuun melkoiset kasat kuvamateriaalia, mutta harjoitus tekee mestarin... onneksi eletään digiaikaa!

Jennin yksinkertaistetut ohjeet kuvauskalustosta,valkotasapainosta ja kameran muista säädöistä pätevät myös muuhunkin kuvaukseen. Ruokakuvaajalla valovoimainen 50 mm objektiivi olisi paras sekä tukeva jalusta; niillä pärjää heikommassakin valossa, kuten meillä.

Omasta kamerastakin löytyi kaikenlaista uutta (kannattaisi lukea ohjekirjoja!) ja jalustan virityksen jälkeen paneuduttiinkin kuvausjärjestelyihin ja ruoan esillepanoon. Valaistus, sen säätäminen kekseliäin kikoin ja moni muu asia tuli tutuksi. Kokkasimme ryhmissä muutaman annoksen ja kuvasimme lopputuloksen, joita on varmasti yhtä monta kuin oli kameraa.Vaikka alla oli tukeva hotelliaamiainen ja studiolla saatiin lounasta ja lopuksi vielä nautimme kokkaamiamme ruokia, takki oli jossain vaiheessa melko tyhjä; päivä oli sen verran intensiivistä toimintaa täynnä. Näimme paljon opettavaisia kuvia, myös virheineen, ja joitakin päivän aikana otettuja kuvia analysoitiin. Saimme lyhyen esittelyn myös kuvankäsittelyyn.

Ehkä ensimmäinen stailaus ei ruoan esillepanoineen vielä kovin hääppöinen ole, mutta innostusta ja pyrkimystä parempaan tuli rutkasti.

Hauska oli myös huomata, että vaikka ruokalehtien ja keittokirjojen kuvia on katsellut melko tarkkaan, niin kurssin jälkeen suhtautuminen niihin muuttui tykkään/en tykkää niin paljon-asteikolta kriittisemmäksi ja analysoivammaksi.

Suuret kiitokset Jennille ja assari Sirulle opettavaisesta päivästä! Kiitos muille kurssilaisille; useimpien blogissa olinkin jo entuudestaan vieraillut, nyt oli mukava tavata tekijät juttujen takana!

Syksyllä muuten järjestetään vielä toinen kurssi; suosittelen lämpimästi!

Tässäpä sitten tämän vapun evästys; sämpylää ja pippurijuustoa! Ajattelin keskittyä kuvaamiseen (puhuiko joku siivoamisesta) ja ostaa torilta kevätkääryleitä, vaan olivatkin loppuneet  -nyyh-

Hauskaa vappua kaikille!

P.s. Tässä samassa kurssiliemessä keitetyt Suolaa&Hunajaa, Soul Kitchen, masutoaitemu, Hiidenuhman keittiössä, Siiliparatiisi, Terhin keittiössä, Keittiökameleontti sekä Koemaistaja. Edit. Sainpas sittenkin kevätkääryleitä, vappupäivänä. Oikein hyviä, toivottavasti niitä on siellä torilla jatkossakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti