torstai 20. lokakuuta 2011

Suklaa-kahvimuffinssit ja kahvi-maustekrokanttia

Bongasin työkaverin kautta ihanaisen kirjan alennusmyynneistä; Nautinnollinen kahvihetki. Toinen toistaan herkullisempia juoma- ja leivontaohjeita on paljon, eikä oikein osaa päättää, mitä tekisi. No näitä tekaisin vähän soveltaen vapaapäivän kunniaksi ja "jälkiruoaksi" viinitastingiin. On ollut ilo päästä  ryhmään, jossa kuukausittain opetellaan maistelemaan viinejä puolisokkona rypäleittäin, maittain, alueittain; työsarkaa taitaa riittää useammaksikin vuodeksi :). Mukava porukka tulee varmasti tutuksi, samalla kun tietous viineistä kasvaa. Patonkia tein mukaan myös, kun alkumaistelun jälkeen vatsa kaipaa hiukan leipää.

150 g voita
vajaa dl tavallista sokeria
vajaa dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
3 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g wiener crushia
2 rkl vahvaa espressoa
2 rkl kahvilikööriä
100 g pähkinäsuklaata

kuorruttamiseen 30-50 g valkosuklaata
kahvi-maustekrokanttia

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat ja keltuaiset samalla vatkaten, lisää jauho-leivinjauheseos. Lisää kahvi, likööri ja wiener crush ja lopuksi pilkottu suklaa.

Aseta 12 muffinssivuokaa muffinssipellille tai laita 2 muffinssivuokaa päällekäin. Täytä vuoat ja paista 200 asteessa n. 14 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.

Sillä välin tee kahvi-maustekrokantti. Rouhi 10 g kahvipapuja morttelissa sekä 2 tl korianterin siemeniä. Rouhi myös 15-20 g pistaasipähkinöitä. Sulata 1 dl sokeria (ruokokidesokeria) kattilassa ja hämmennä, kunnes väri on kauniin vaalean ruskea. Lisää muut aineet, sekoita ja kaada pellille leivinpaperin päälle. Levitä nopeasti ohueksi kerrokseksi ja anna jäähtyä. Murskaa jäähtyneenä pieniksi muruiksi.

Laita suklaa pieneen muovipussiin ja sulata miedolla lämmöllä mikrossa 30-60 s pätkissä, kunne suklaa on sulaa. Leikkaa kulmaan reikä ja koristele jäähtyneet muffinssit suklaaraidoilla. Ripottele päälle krokanttia.


Muffinssit olivat pehmeitä ja mehukkaita ja krokantti sopi tähän; en olisi kyllä keksinyt käyttää korianteria, joka antoi tosi pikantin lisän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti