sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Porkkana-cupcakes, gluteenittomat

Näitä tein jo jokin aika sitten, alkuperäinen ohje on Sweetopian blogista, taisin sitä hiukan muuttaa (gluteenittomaksi) ja muunsin myös kupit deseiksi. Käytin tavallisen sokerin sijaan ruokotomusokeria, joka antaa kivan maun. Kuorrutteen määrän puolitin, mutta tälläkin annoksella sitä tulee aika tavalla. Kakkuja ei kannata laittaa kylmään, rakenne kärsii, vaan kuorruttaa juuri ennen tarjoilua. Ja jauhot voi vaihtaa vehnäjauhoiksi.



25 kpl, amerikan muffinssivuoka tai italialainen leivosvuoka

4.8 dl ruokotomusokeria
200-250 g voita
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
2.4 dl perunajauhoja
2.4 dl tumma gluteeniton jauhoseos (Sunnuntai)
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
½ tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
9.5 dl porkkanaraastetta

kuorrutus

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g suolatonta/vähäsuolaista voita
½ pkt (250 g) tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Tee ensin kuorrute jääkaappiin jähmettymään. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Laita pursotuspussiin esim. tähtitylla tai leikkaa pussin päähän reikä. Täytä pussi kuorrutteella ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele lopuksi joukkoon porkkanaraaste.

Täytä muffinssivuoat ¾  ja paista 175 asteessa 20-25 minuuttia vuoan koosta riippuen. Anna jäähtyä ja kuorruta.

 

Koristeet on varastosta; varmaankin jotain ruusunnuppuja, mutta väriltään sopivat tähän. Italialainen leivosvuoka on mukavan tanakka, eikä tarvitse muffinssipeltiä tuekseen, eikä rasva puske läpi paistaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti