torstai 30. kesäkuuta 2011

Lampurin täytetyt paprikat



Tuli mieliteko jauhelihatäytteisille paprikoille. Lampaan jauhelihaa oli pakkasessa, kinkkua jääkaapissa. Nämä voi hyvin myös grillata. Sämpylää kokeilin laittaa pohjalle ylimääräistä kosteutta imemään, mutta rakenne olisi saattanut toimia ilmankin. Mielihalu tuli hyvin tyydytettyä!

6 paprikaa
puolikas sämpylä
n. 400 g lammasjauhelihaa
ilmakuivattua kinkkua tai kevyesti savustettua kinkkua (Lidl) muutama siivu
2-3 rkl pehmeää chevre-juustoa
3 dl paseerattua tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
½ dl punaviiniä
suolaa, pippuria, tuoretta timjamia
valkosipulia, lime and pepper-maustetta myllystä
sipulin vihreää vartta
mozzarella- ja pecorinojuustoraastetta

Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoinen sisus. Murenna sämpylää pohjalle.

Ruskista jauheliha, lisää viini, tomaatit ja mausteet ja vuohenjuusto, lopuksi silputtua sipulin vartta. Sekoita joukkoon muutama rkl pecorinoraastetta. Lisää kinkun palaset.


Täytä paprikat, laita jokaisen pinnalle 1 rkl pecorinoa ja 1 rkl mozzarellaraastetta.

Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti