perjantai 15. huhtikuuta 2011

Keittobanaani-broilericurry

Keittobanaani on tuttavuus, jonka tapasin monesti lähikaupassa sen kummemmin tervehtimättä. Sitä kai ajatteli, että mikähän tuokin. Eikä tullut ohjeitakaan etsittyä, vaikka aika usein kaikkea uutta tulee testattua vaihtelevalla menestyksellä ja jotkin löydöt hautautuvat kaappien perukoille. Sitten Hesarin ruokatorstaissa oli sivullinen keittobanaania. Ajattelin, että nytpä pitää kokeilla; sivu talteen. Vaan eipä ollut enää lähikaupassa. Kauppias on vaihtunut ja runsaat ja notkuvat vihannes- ja hedelmälaarit kahdella kielellä (suomi-englanti) ovat historiaa. Enemmän tai vähemmän tavalliset valikoimat joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Ohjeet jäivät vähän kaivertamaan mieltä, kunnes Citymarketissa huomasin lupaavan vihertävän kasan. Pari lähti matkaan, mutta ohjeita ei löytynyt mistään. Väri ehti vaihtua keltaiseen, kunnes sain aikaiseksi etsiä jotain sopivaa ohjetta, mm.Tamarind Heavenislta löytyi lupaava, jota muuttelin.

2 keittobanaania
2 broilerin rintafileetä
½ tl kurkumaa, suolaa
2 rkl korianterin siemeniä, murskattuna
1-2 tl jeeraa
5-10 kuivattua curryn lehteä
(½ tl kiinalaista maustesekoitusta)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
cayennepippuria, suolaa
limemehua
öljyä ja juoksevaa paistomargariinia
3 dl vettä

lisäksi keitettyä basmatiriisiä

Kuori banaanit ja halkaise, pilko sentin paksuisiksi. Pirskota päälle lime  mehua ja peitä kostutetulla talouspaperilla (estää tummumisen). Kuutioi broileri, mausta suolalla. Keitä riisi.

Laita broileripalat kuumaan wokkiin ja kypsennä hetki, kunnes kosteus haihtuu. Lisää öljyä ja juoksevaa margariinia, kääntele ja lisää kurkumaa. Ruskista ja nosta odottamaan. Lorauta pari rkl öljyä wokkiin, lisää jeera, murskatut korianterit ja sipuli ja valkosipuli heti, kun poksahtelu alkaa, muutoin mausteet saa kerätä lattialta. Lisää currylehdet ja banaani ja tarvittaessa rasvaa. Kääntele kunnes banaani saa väriä, lisää kurkuma, kiinalainen mausteseos (paprikaa, currya ym.) ja lopuksi broileri. Lopuksi lisää loraus limemehua ja n. 3 dl vettä, kiehauta ja tarjoile riisin kanssa.


Täytyy sanoa, että keittobanaania olisi kannattanut ostaa jo aiemmin. Oikein maukasta ja ruokaisaa, vienon makeaa, mutta ei imelää, kiva rakenne, pysyy koossa. Ohjeissa sanotaan, että vihreänä suolaiseen ruokaan ja keltaisena makeaan. Keltainen sopii hyvin tähänkin. Paistettavissa banaanijälkiruoissa varmasti mukava, kun ei pala pohjaan. Ostan kyllä toistekin, tästä voisi kehitellä kaikenlaista. Veden sijasta kannattaa lisätä kanalientä, tulee paremmin makua, kun riisikin on suolatonta. Tuli vaan kiire, kuten tavallista.

Muuten Hesarin sivu löytyi huolellisesti mapitettuna uudesta reseptikansiostaJ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti