Joulu tuli ja meni. Loman kunniaksi pidettiin vähän blogihiljaisuuttakin. Jouluruuista oisi kyllä jokunen sana sanottavana, voipi sitten ensi vuonna tarkistaa, mitä tuli tehtyä. Niin, keitetty joulukinkku, joka vielä savustettiin, onnistui yli odotusten! Ja jouluruuat tekivät hyvin kauppansa, tähteitä ei jäänyt! Ehkäpä mitoitus oli sopiva...
Risalamande
noin 5 dl valmista riisipuuroa
1 dl maitoa
2-3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1/2-1 dl sokeria
(1/2 l Amaretto-likööriä)
rouhittua mantelia
lisäksi kirsikkahilloa
Notkista jäähtynyt riisipuuro maidolla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahto puuroon. Tarkista sokeri, lisää tarvittaessa. Mausta jälkiruoka manteliliköörillä. Lisää joukkoon mantelirouhe tai tarjoa se erikseen.
Riisipuuroa jää harmittavan harvoin yli. Tämä näyttää kyllä niin herkulta, että täytyy keittää seuraavalla kerralla tahalleen liikaa puuroa :)
VastaaPoistaMitoitus jouluruoissa on kyllä haastavaa. Me oltiin tänä jouluna reissussa, eikä sitä ongelmaa ollut, mutta moni on taas valitellut liikaa ruokaa.
Joulureissusta haaveilen, vaihteeksi. Toisaalta vähän erilainen kotijoulu vaikka ruokien suhteenkin toisi vaihtelua, mutta perinteiden vaalijat vetävät pidemmän korren :D
PoistaOi, miten herkullisen kuuloinen. Miten voikin "arkisesta" puurosta saada noin hienon jälkkärin!
VastaaPoistaTytär toi idean tanskanmaalta, kun ei ole itse puuroihmisiä :D.
PoistaPitää varmaan keittää ekstra-annos, että saadaan kokeiltua tuo :)
VastaaPoistaEhdottomasti kannattaa!
PoistaKuulostaa super ihanalta. Taidan kanssa keitellä seuraavan kerran vähän ekstrapuuroa, vaikka meidän puurohirmuilla tuppaakin olla tapana syödä kattila tyhjäksi teki sitä kuinka paljon tahansa :D
VastaaPoistaJäin ihan kaipaamaan tätä joululta, tosin sen verran kermaa, ettei uskalla heti tehdä...
Poista