perjantai 30. joulukuuta 2016

Risalamande

Riisipuuron tähteet saa näppärästi käytettyä tähän jälkiruokaherkkuun, joka on Tanskassa hyvin suosittu. Tämä maistuu myös niille, jotka eivät niin puurosta välitä. Kirsikkahillon voi hyvin korvata vadelmahillolla. Ja tämä maistuu muulloinkin, kuin jouluna, suosittelen!

Joulu tuli ja meni. Loman kunniaksi pidettiin vähän blogihiljaisuuttakin. Jouluruuista oisi kyllä jokunen sana sanottavana, voipi sitten ensi vuonna tarkistaa, mitä tuli tehtyä. Niin, keitetty joulukinkku, joka vielä savustettiin, onnistui yli odotusten! Ja jouluruuat tekivät hyvin kauppansa, tähteitä ei jäänyt! Ehkäpä mitoitus oli sopiva...

Risalamande

noin 5 dl valmista riisipuuroa
1 dl maitoa
2-3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1/2-1 dl sokeria
(1/2 l Amaretto-likööriä)
rouhittua mantelia

lisäksi kirsikkahilloa

Notkista jäähtynyt riisipuuro maidolla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahto puuroon. Tarkista sokeri, lisää tarvittaessa. Mausta jälkiruoka manteliliköörillä. Lisää joukkoon mantelirouhe tai tarjoa se erikseen. 

Risalamande

8 kommenttia:

  1. Riisipuuroa jää harmittavan harvoin yli. Tämä näyttää kyllä niin herkulta, että täytyy keittää seuraavalla kerralla tahalleen liikaa puuroa :)

    Mitoitus jouluruoissa on kyllä haastavaa. Me oltiin tänä jouluna reissussa, eikä sitä ongelmaa ollut, mutta moni on taas valitellut liikaa ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulureissusta haaveilen, vaihteeksi. Toisaalta vähän erilainen kotijoulu vaikka ruokien suhteenkin toisi vaihtelua, mutta perinteiden vaalijat vetävät pidemmän korren :D

      Poista
  2. Oi, miten herkullisen kuuloinen. Miten voikin "arkisesta" puurosta saada noin hienon jälkkärin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär toi idean tanskanmaalta, kun ei ole itse puuroihmisiä :D.

      Poista
  3. Pitää varmaan keittää ekstra-annos, että saadaan kokeiltua tuo :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa super ihanalta. Taidan kanssa keitellä seuraavan kerran vähän ekstrapuuroa, vaikka meidän puurohirmuilla tuppaakin olla tapana syödä kattila tyhjäksi teki sitä kuinka paljon tahansa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäin ihan kaipaamaan tätä joululta, tosin sen verran kermaa, ettei uskalla heti tehdä...

      Poista