tiistai 13. joulukuuta 2016

Haudutettu punakaali, helppo ja herkullinen

Helppo ja herkullinen lisä jouluöytään, haudutettu punakaali. Sen voi valmistaa etukäteen ja pakastaa, lämmittäessä se vain paranee. Jos kaipaa jouluisia mausteita, pataan voi heittää tähtianiksen tai pari.

Haudutettu punakaali

kerä punakaalia, reilu kiloinen
1/2 dl öljyä
2 punasipulia
1/2 dl vettä
1/2 dl siirappia
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1 omena
pätkä purjoa
suolaa, pippuria, cayennepippuria

Suikaloi punakaali kattilaan tai pataan. Suikaloi punasipuli ja omena valmiiksi, samoin purjo. Lorauta öljy kattilaan ja kypsennä kaalia, kunnes se vähän pehmenee ja painuu kasaan. Lisää sipuli, vesi, siirappi ja balsamiviinietikka ja kääntele hetki. Lisää omena ja purjo, mausta noin teelusikallisella suolaa, lisää pippuria ja cayennepippuria. Hauduta hiljalleen noin tunti. Tarkista suola.

Haudutettu punakaali


6 kommenttia:

  1. Isännän herkkua ja vähän emännänkin :) Mukavaa joulua!

    VastaaPoista
  2. Helppoa ja herkullista, todellakin! Oikein ihanaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
  3. Mä olen joskus syönyt ihanaa haudutettua punakaalia, mutta en ole itse arvannut lähteä kokeilemaan. Tässäpä ideaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvää oli, parani vaan pakastamisesta! Mukavaa joulun aikaa!

      Poista