Haudutettu punakaali
kerä punakaalia, reilu kiloinen
1/2 dl öljyä
2 punasipulia
1/2 dl vettä
1/2 dl siirappia
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1 omena
pätkä purjoa
suolaa, pippuria, cayennepippuria
Suikaloi punakaali kattilaan tai pataan. Suikaloi punasipuli ja omena valmiiksi, samoin purjo. Lorauta öljy kattilaan ja kypsennä kaalia, kunnes se vähän pehmenee ja painuu kasaan. Lisää sipuli, vesi, siirappi ja balsamiviinietikka ja kääntele hetki. Lisää omena ja purjo, mausta noin teelusikallisella suolaa, lisää pippuria ja cayennepippuria. Hauduta hiljalleen noin tunti. Tarkista suola.
Isännän herkkua ja vähän emännänkin :) Mukavaa joulua!
VastaaPoistaMukavaa joulua Sinulle!
PoistaHelppoa ja herkullista, todellakin! Oikein ihanaa joulunaikaa!
VastaaPoistaIhanaa joulun jatkoa Annaleena!
PoistaMä olen joskus syönyt ihanaa haudutettua punakaalia, mutta en ole itse arvannut lähteä kokeilemaan. Tässäpä ideaa!
VastaaPoistaOikein hyvää oli, parani vaan pakastamisesta! Mukavaa joulun aikaa!
Poista