lauantai 8. lokakuuta 2016

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Mustikkavalkosuklaajuustokakku; valkosuklaata, mustikkaa, Oreo-keksiä. Juustokakku ilman liivatetta. Idea putkahti yhtenä päivänä mieleen siitä, kun mies tykkää mustikan makuisesta valkosuklaasta, siitä Kalev-merkkisestä, eikä se hassumpaa olekaan. Ajattelin, että mitenkähän nuo maut saisi kakkuun? Aika harvoin tulee nykyisin tehtyä kakkuja, vielä harvemmin juusto- tai hyydykekakkuja, ennemmin piirakoita tai pullaa.

Tästä tulikin erittäin hyvää! Mieluummin teen juustokakun ilman liivatetta tai mahdollisimman vähällä liivatteella, sillä minusta maku on parempi. Valkosuklaa-mustikkajuustokakku on helppo tehdä, eikä tarvita kovin montaa ainesosaa. 2 dl kuohukermaa riittää varmasti myös, minulla nyt sattui olemaan 5 dl kermapurkki, josta puolet meni jäätelön tekoon.

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

2.5 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
200 g valkosuklaata

1 pkt Oreo-keksejä
2 rkl voita

mustikkahillo:

500 g mustikoita (pakaste)
1/2 pkt hillo-marmeladisokeria

Vuoraa iropohjavuoka sopivan kokoiseksi leikatulla leivinpaperin palalla. Murskaa keksit (vaikkapa muovipussissa, pulikalla nuijien) ja lisää sula voi, sekoita. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää notkistettu tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa, välillä sekoittaen. Lisää suklaa kerma-tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Kaada vuokaan ja laita vuoka pakkaseen. Tee seuraavaksi hillo.

Kuumenna mustikat ja hillo-marmeladisokeri kattilassa ja keitä hiljalleen pari minuuttia. Anna jäähtyä. Lisää jäähtynyt, vielä juokseva hillo kakun päälle varovasti valuttaen. Noin puolet hillosta riittää. Laita kakku takaisin pakastimeen, mutta ota se pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjolle asettamista. Jos haluat, että kakku on täysin sulanut ennen tarjoilua, ota jo tunti pari aikaisemmin.

mustikkaa ja valkosuklaata juustokakussa

ihana juustokakku

Hieman jäisenä mustikka-valkosuklaajuustokakku oli hyvää ja sulaneena vielä parempaa, pehmeää, suussa sulavaa. Ei liian makeaa, juurikin meidän makuumme!

ihana ja helppo herkku, juustokakku

mustikkaa ja valkosuklaata

Arvatkaa, jäikö tähteeksi?

21 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä helppo valmistaa. Minäkin olen viime aikoina tehnyt parikin kakkua ilman liivatetta! Ihan kivaa vaihtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman liivatetta rakennekin on niin paljon pehmeämpi.

      Poista
  2. Kiitos reseptistä. Minäkin pidän juustokakuista ilman liivatetta. Tässä yhdistyykin minun lempikakkuni ainekset eli valkosuklaa ja mustikka.

    VastaaPoista
  3. Suklaa toimiikin hyvin "liivatteena" ja maistuu paremmalta.

    VastaaPoista
  4. En tykkää itsekään leipoa liivatteella ja olenkin nyt tehnyt useamman kerran juustokakkua ilman, onnistuu kyllä :) ja upean näköinen tämä sinun kakkusi, taidanpa varastaa tämän makuyhdistelmän omaankin käyttöön!

    VastaaPoista
  5. Liivate ei minuakaan oikein innosta, joten tälläiset reseptit on tervetulleita!

    VastaaPoista
  6. Siis ihanan näköistä! Mustikka ja valkosuklaa on ihana yhdistelmä.

    VastaaPoista
  7. Oi, herkullisen näköistä <3

    VastaaPoista
  8. Ex-kollegani teki joskus ohjeen, johon piirakan päälle tuli paksu mustikkakiisseli. Se oli aivan taivaallista ja tämäkin varmasti oli. Epäilen, että teille jäi vain murut jäljelle!

    VastaaPoista
  9. Ei tainnut jäädä tähteeksi.... ;) Rakastuin kanssa aikoinaan siihen Kalevin suklaaseen, sitä tulikin syötyä niin usein että vieläkään en pysty syömään. Mutta leivonnaisissa valkosuklaan ja mustikan yhdistelmä on yksi suosikkini, kuulostaa todella hyvältä ja varmasti ihanan pehmoinen koostumus ilman liivatteita. :)

    VastaaPoista
  10. Mustikka ja valkosuklaa on ihana makupari! Tämäpä meneekin kokeiluun :)

    VastaaPoista
  11. Ah, valkosuklaa ja mustikka on munkin suosikkikombo!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  12. Kyllä kaikki meni, parissa päivässä, vaikka kahdelleen syötiinkin! Vieraille tein eilen uudestaan, ja toimii hyvin sekä kohmeisena että sulaneena. Ihanaa se on.

    VastaaPoista
  13. Tein mustikkahillokkeen hillosokerilla ja siitä tuli äklömakeaa. Tuorejuusto maistuu täytteessä liikaa. Kuinkahan tätä voisi tuunata hieman raikkaammaksi? Onko hillo-marmeladisokeri vähemmän makeaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että on vähemmän makeaa, mustikkakerroksesta voi toki tehdä ohuemman. Valkosuklaa on makeaa, mutta pienemmällä määrällä kakku ei "hyydy" ja tämän idea oli välttää liivatetta ja olla yksinkertainen. Kohmeisena minusta parhaimmillaan.

      Poista
  14. Valkosuklaa on kyllä siis toivottavaa, pitäisiköhän sen määrää lisätä ja vähentää tuorejuustoa koska siitä mausta en niin välitä.. hmm. Jos suklaa pitäisi koko hoidon kasassa kermavaahdon kera.
    Kaloreita en tässä ajattele, kokonaismakua vain!
    En muistanut ostaa keksejä pohja-aineiksi joten tein yhden munan kaakaokakkupohjan, pelitti silläkin.
    Kokeilen tehdä hillokkeen seuraavan kerran vähemmällä sokerimäärällä. Itse mustikkakiisseli on ihanaa kakun päällä ja kohtuullisen paksuna kerroksena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai toimii ilman tuorejuustoa, jos ei sen mausta tykkää, resepti on vielä yksinkertaisempi 😊. Hillomarmeladisokeria kannattaa kokeilla, hyytelösokerikin varmasti käy.

      Poista