Lakritsi on heikkouteni. Voin suosiolla jättää suklaalevyt muiden huoleksi ja jos saan valita, makean himo tyydytetään lakuilla. Tanskalaisen Johan Bulowin gourmetlakritsit syrjäyttivät suklaakonvehdit jouluna ja vetelinkin niitä päivittäin. Sillä salakavalalla seurauksella, että ilman kummempia oireita verenpainelukemat olivat huikeat! Onneksi satuin mittaamaan paineen, syystä tai toisesta. Olihan tuo lakritsin sivuvaikutus tiedossa, mutta kas kun ei tullut mieleen! Lakujen syöntiin tuli nyt ainakin toistaiseksi tauko, ja vieroitusoireita on. Lakritsin glykyrritsiinin mm. verenpainetta nostava vaikutus häviää onneksi muutamassa viikossa, kun lopettaa lakujen syönnin. Muut tähän pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin: kohtuus kaikessa! Maltillisesti käytettynä lakritsi on ihana mauste.
Raw Liquorice Powder - lakritsijauhetta saa ainakin Stockmannilta ja herkkukaupoista, tai tilaamalla. Jos tätä ei saa käsiinsä, voi kokeilla muitakin saatavilla olevia lakritsijauheita, mutta silloin kannattaa maistella löytääkseen sopivan annostuksen. Ohje on mukaeltu Lakrids'n sivuilta.
Lakritsipannacotta
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
60 g sokeria
1 rkl Raw Liquorice Powder
200 g rahkaa
1 rkl sitruunamehua
vadelmia
sitruunatimjamia
lakritsijauhetta
lakritsisiirappia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma, sokeri ja lakritsijauhe kattilassa, nosta pois levyltä ja sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sitruunamehulla. Siivilöi tarjoiluastioihin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele vadelmilla ja yrtillä. Ripottele hiukan lakritsijauhetta pinnalle ja tarjoile lisäksi lakritsisiirappia tai vaikkapa vadelmasiirappia.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma, sokeri ja lakritsijauhe kattilassa, nosta pois levyltä ja sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sitruunamehulla. Siivilöi tarjoiluastioihin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele vadelmilla ja yrtillä. Ripottele hiukan lakritsijauhetta pinnalle ja tarjoile lisäksi lakritsisiirappia tai vaikkapa vadelmasiirappia.
Lakritsin ystävän unelmajälkiruoka!
Lakritsipannacotta sai täällä veden kielelle ja nämä kauniit kuvat!
VastaaPoistaKiitos Sari!
PoistaNyt tiedän mihin seuraavaksi käytän lakritsijauhetta. Näyttää herkulta! :)
VastaaPoistaJa on herkkua! Harmi vaan, kun nyt täytyy viettää hetki lakritsitonta aikaa...
Poista