Tommy Myllymäki on Ruotsin kokkien kermaa ja on menestynyt kansainvälisissä kokkikilpailuissa, hän mm. kuului Ruotsin kokkimaajoukkueeseen, joka viime vuonna voitti MM-pronssia Bocuse d'Or-kilpailussa.
Ohjeet ovat neljälle muun ruoan lisukkeena.
Juuriselleriä sinihomejuuston ja saksanpähkinäkastikkeen kera
400 g juuriselleriä
100 g babypinaattia
100 g sinihomejuustoa
saksanpähhkinäkastike
2 rkl sherryviinietikkaa (käytin tavallista viinietikkaa)
5 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä (käytin oliiviöljyä)
50 g paahdettuja saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuna
Kuori juuriselleri ja leikkaa n. 3 cm kuutioiksi. Keitä
Sopii pihvin kaveriksi mutta myös muun liharuoan lisukkeeksi.
Kyssäkaalia voissa muskottipähkinän ja persiljan kera
400 g kyssäkaalia
3 rkl vettä
75 g voita
1 banaanisalottisipuli hienoksi silputtuna (tai mietoa sipulia pienen sipulin verran)
hyppysellinen hienoksi raastettua muskottipähkinää
tuoretta silopersiljaa hienoksi silputtuna
suolaa
Kuori kyssäkaali ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Keitä kevyesti suolatussa vedessä muutama minuutti, kunnes ovat pehmeitä (mieluummin al dente). Kuumenna 3 rkl vettä keihuvaksi ja lisää joukkoon voi pienissä erissä vatkaten niin, että muodostuu emulsio. Lisää banaanisalottisipulisilppu ja kyssäkaalipalat. Anna hautua hetki, lisää muskottipähkinä ja persiljasilppu, mausta suolalla.
Sopii mm. broilerille, sianlihalle ja kalaruoille.
Juuriselleriä, pinaattia ja homejuustoa. Herkullista!
Kyssäkaali oli näin laitettuna ihanaa! Persilja puuttui tällä kertaa, korvasin sen sitruunatimjamilla. Kyssäkaali on hyvää myös raakana, vaikkapa raastettuna.
En ole koskaan maistanut kyssäkaalia. En ymmärrä miten niin onkin päässyt käymään. Taidan kokeilla kyssäkaalia lähiaikoina. Pidän monista kaalilajeista paljon, joten luottavaisin mielin kauppaan.
VastaaPoistaKyssäkaali on todella hyvää ja monikäyttöistä, suosittelen!
Poista