Minun laskiaispullassa pitää ehdottomasti olla mantelia. Paras hillo on mansikka- tai vadelmahillo, mutta tällä kertaa hillon tilalle laitettiin omenasosetta. Toimii hyvin sekin. Muita laskiaispullaohjeita löydät täältä, täältä ja täältä.
Pullat, sydänystävällisest (n. 25-40 kpl koosta riippuen)
5 dl vettä
1 dl rasvatonta maitojauhetta
n. 30 g hiivaa
2 dl sokeria
1(-2)tl suolaa
2-3 rkl kardemummaa
1(-2) kananmunaa
noin 15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
voiteluun kananmuna
Mittaa kulhoon maitojauhe ja sekoita joukkoon kädenlämpöinen vesi. Liota hiiva joukkoon, lisää sokeri, suoka, kardemumma ja kananmunat. Sekoita ja lisää 2/3 jauhomäärästä. Lisää jauhoja vähitellen, mutta varo alustamasta liian tiivistä taikinaa. Jauhojen määrä riippuu niiden laadusta ja kosteudesta. Alusta koneella tai käsin taikinaan hyvä sitko. Lisää lopuksi juokseva rypsiöljyvalmiste.
Anna kohota vedottomassa paikassa kelmulla peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Kohota pellillä liinan alla puolisen tuntia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle esim. raesokeria. Paista 220 asteessa (kiertoilma) n. 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin väriset ja kypsät. Anna jäähtyä.
Täytteeksi
1 purki kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vaahtoutuvaa kasvisrasvavalmistetta)
vaniljaa
pieni pötkö mantelimassaa notkistettuna
hilloa, marmeladia tai omenasosetta
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljalla. Leikkaa pullista hattu ja koverra hiukan sisusta pois. Notkista mantelimassaa lämmittämällä hetki mikrossa, halutessasi voit lisätä joukkoon likööriä. Laita pullan sisälle ensin mantelimassaa, sitten hilloa ja lusikoi päälle kermavaahtoa. Koristele pulla tomusokerilla.
Ihanaa! Oikein hyvä pullataikina. Hyvillä mielin teen jatkossakin sydänystävällisiä pullia. Ja arkena ilman kermavaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti