tiistai 20. lokakuuta 2015

Lakujäätelö, maailman paras!

Sikahyvä lakujäde eli ihan paras lakritsijäätelö ja vielä helppo ja nopea resepti! Enkä valehtele yhtään, tämä on maistamistani lakritsijäätelöistä ehdottomasti paras! Myönnän olevani lakritsiaddikti. Tai siis jos pitää valita vaikkapa suklaan ja lakritsin väliltä, suklaat jätän suosiolla syömättä. Jos kotona on lakuja, ne loppuvat ennemmin tai myöhemmin, mutta suklaata voi olla jemmassa montakin kiloa, ongelmitta.
Helppoakin helpompi kotijäätelö syntyy kahdesta ainesosasta, eikä siihen tarvita jäätelökonetta eikä massaa tarvitse pakastamisen aikana sekoittaa. Perusohjeen jäätelö on makuuni suhteellisen makea, mutta imelän ystävät ovat toista mieltä. Maustamalla tässäkin tapauksessa saadaan astetta parempi tuote. Lakritsin ystävänä ihme kyllä ensimmäistä kertaa tein itse lakritsijäätelöä ja voin kyllä sanoa, että tämä ei jäänyt viimeiseksi!
Sain tuotenäytteet Tanskalaiselta Lakrids-yritykseltä, mm. lakritsijauheesta ja -siirapista. Raw liquorice powder on ennestään tuttu tuote, ihastuin tähän jo jokunen vuosi takaperin löydettyäni sitä Stocmannilta. Aivan huikean hyvä lakritsin maku, käyttipä tätä sitten suolaiseen tai makeaan ruokaan. Siirapissa sama makuelämys toistuu ja melko pienelläkin määrällä siirappia pärjää, muuten makeutta tulee liikaa.
Vinkki: tämä lakujäde kannattaa piilottaa ja nauttia ihan ite sopivina annoksina!

Lakritsijäätelö

5 dl kuohu- tai vispikermaa
1 purkki kondensoitua maitoa
2 rkl lakritsijauhetta
1-2 rkl makeaa lakritsisiirappia

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, sekoita joukkoon kondensoitu maito ja lakritsijauhe. Kaada massa pakastusrasiaan ja valuta siirappia raitoina päälle. Vedä halutessasi tikulla tai lusikan kärjellä raitojen läpi, jolloin saat marmoroidun kuvion. Pakasta vähintään muutama tunti tai yön yli.


 
Tästä jäätelöstä ei puutu mitään! Lakritsin ja jäätelön ystävän unelma!


 
Kuvan jälkkärit onkin jo toinen tarina. Lakrids-tuotteita voi tilata netistä, ellei lähempää löydy. Kannattaa lukaista tarina yrityksen perustamisen vaiheista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti