tiistai 19. toukokuuta 2015

Raparperi-toskapiirakka, gluteeniton

Toskapiirakka on helppo ja herkullinen kahvipöydän piirakka. Kun mukaan lisätään raparperi, makeus ja kirpeys täydentävät ihanasti toisiaan ja piirakka pysyy kosteana. Nyt kun raparperiseonki on vielä parhaimmillaan, tämä oli luonteva valinta kutsukilpailuun, jonka järjestävät Ruoka.fi ja Urtekram. Aiheena on gluteeniton leivonnainen. Urtekram tarjosi gluteenittomat uutuustuotteet, joita pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa. Jauhot ovat muuten luomua. Ja oikein herkku piirakka tästä syntyikin; näissä gluteenittomissa jauhoissa on mukava kaurainen maku! Vaikkei noudattaisikaan gluteenitonta ruokavaliota, kannattaa kokeilla. Samalla piirakalla voi kahvittaa kaikki; pääsee helpommalla!
Taas olisi siis äänestyksen paikka: postauksen lopussa on kuvallinen linkki, josta pääset antamaan äänesi. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Urtakram-tuotteita 100 euron arvosta! Äänestysaikaa on 15.6.15 saakka.

 
Raparperi-toskapiirakka
 
3 munaa
1.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl Urtekram yleisleivontamixiä
1.5 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
2-3 dl raparperipaloja
 
kuorrutus

50 g voita
0.75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl mantelilastuja
0.75 dl kermaa
2 rkl Urtekram yleisleivontamixiä
 
Leikkaa piirakkavuoan (irtopohja) pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Voitele vuoan reunat (vuokaspray toimii hyvin) ja ripottele reunoille gluteenittomia jauhoja, esim. Urtekram kaurajauhoja.
Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää munavaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu voi. Levitä taikina vuokaan ja ripottele päälle 2-3 dl kuorittuja viipaloituja raparperipaloja, paina niitä tarvittaessa hiukan taikinan sisään. Paista 200 asteessa (kiertoilma) 10 minuuttia. Tee sillä aikaa kuorrutus.
Sulata kattilassa voi, sekoita sokerit, mantelilastut, jauhot ja kerma. Anna kiehahtaa. Lisää hiukan kermaa, jos täyte on kovin paksua. Levitä piirakan päälle, alenna lämpöä 180 asteeseen ja paista vielä noin 10-15 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsä.
 
Urtekramin jauhosekoituksissa on aika paljon kauraa, joka on yleensä hiukan haasteellinen ja tekee kakusta herkästi murenevan. Tämä piirakka onnistui loistavasti ja lisäksi kaura antaa mukavan pehmeän ja täyteläisen maun.


 
 
http://ruoka.fi/ruokajutut/urtekram/aanesta-paras-gluteeniton-leivonnainen-ja-voita-100-eurolla-urtekram-tuotteita
 
 

12 kommenttia:

  1. Taidanpa kokeilla kun jauhojakin nyt on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaavoisin sanoa reseptistäsi, jos olisi raparperia. ;)

      Poista
  2. Mikä herkku! Rakastan toskapiirakkaa ja raparperilla takuulla vieläkin parempi:)

    VastaaPoista
  3. Nyt on kyllä sellainen herkku tuo sinun Raparperi-toskapiirakka että se menee kokeiluun ehdottomasti! ♥ Kiitos ihanasta reseptistä! ♥

    VastaaPoista
  4. Voiko käyttää tävallisia vehnäjauhoja vaan? voisi leipasta vaikka heti mutta ei löydy nuita jauhoja:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavalluset jauhot käyvät myös, pernajauhojakin voi laittaa osan.

      Poista
  5. Harmi kun ei ole mantelilastuja. Olisin muuten tehnyt tuota heti :) tämän illan kauppalistaan siis lisäys.. -Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelilastuja-kin on hyvä olla aina kaapissa, tosin melko äkkiä niihinkin vanha maku, jos pussi on auki...

      Poista