Toskapiirakka on helppo ja herkullinen kahvipöydän piirakka. Kun mukaan lisätään raparperi, makeus ja kirpeys täydentävät ihanasti toisiaan ja piirakka pysyy kosteana. Nyt kun raparperiseonki on vielä parhaimmillaan, tämä oli luonteva valinta kutsukilpailuun, jonka järjestävät Ruoka.fi ja Urtekram. Aiheena on gluteeniton leivonnainen. Urtekram tarjosi gluteenittomat uutuustuotteet, joita pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa. Jauhot ovat muuten luomua. Ja oikein herkku piirakka tästä syntyikin; näissä gluteenittomissa jauhoissa on mukava kaurainen maku! Vaikkei noudattaisikaan gluteenitonta ruokavaliota, kannattaa kokeilla. Samalla piirakalla voi kahvittaa kaikki; pääsee helpommalla!
Taas olisi siis äänestyksen paikka: postauksen lopussa on kuvallinen linkki, josta pääset antamaan äänesi. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Urtakram-tuotteita 100 euron arvosta! Äänestysaikaa on 15.6.15 saakka.
Raparperi-toskapiirakka
3 munaa
1.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl Urtekram yleisleivontamixiä
1.5 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
2-3 dl raparperipaloja
kuorrutus
50 g voita
0.75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl mantelilastuja
0.75 dl kermaa
2 rkl Urtekram yleisleivontamixiä
Leikkaa piirakkavuoan (irtopohja) pohjalle pohjan kokoinen
leivinpaperi. Voitele vuoan reunat (vuokaspray toimii hyvin) ja ripottele
reunoille gluteenittomia jauhoja, esim. Urtekram kaurajauhoja.
Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja
lisää munavaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu voi. Levitä
taikina vuokaan ja ripottele päälle 2-3 dl kuorittuja viipaloituja
raparperipaloja, paina niitä tarvittaessa hiukan taikinan sisään. Paista 200
asteessa (kiertoilma) 10 minuuttia. Tee sillä aikaa kuorrutus.
Sulata kattilassa voi, sekoita sokerit, mantelilastut,
jauhot ja kerma. Anna kiehahtaa. Lisää hiukan kermaa, jos täyte on kovin
paksua. Levitä piirakan päälle, alenna lämpöä 180 asteeseen ja paista vielä
noin 10-15 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsä.
Urtekramin jauhosekoituksissa on aika paljon kauraa, joka on yleensä hiukan haasteellinen ja tekee kakusta herkästi murenevan. Tämä piirakka onnistui loistavasti ja lisäksi kaura antaa mukavan pehmeän ja täyteläisen maun.
Herkkua! :)
VastaaPoistaKiitos Anna! Niin oli ;)
PoistaTaidanpa kokeilla kun jauhojakin nyt on!
VastaaPoistaSamaavoisin sanoa reseptistäsi, jos olisi raparperia. ;)
PoistaMikä herkku! Rakastan toskapiirakkaa ja raparperilla takuulla vieläkin parempi:)
VastaaPoistaSamoin minunkin suosikki!
PoistaNyt on kyllä sellainen herkku tuo sinun Raparperi-toskapiirakka että se menee kokeiluun ehdottomasti! ♥ Kiitos ihanasta reseptistä! ♥
VastaaPoistaEikun vaan leipomaan ;)
PoistaVoiko käyttää tävallisia vehnäjauhoja vaan? voisi leipasta vaikka heti mutta ei löydy nuita jauhoja:(
VastaaPoistaTavalluset jauhot käyvät myös, pernajauhojakin voi laittaa osan.
PoistaHarmi kun ei ole mantelilastuja. Olisin muuten tehnyt tuota heti :) tämän illan kauppalistaan siis lisäys.. -Satu
VastaaPoistaMantelilastuja-kin on hyvä olla aina kaapissa, tosin melko äkkiä niihinkin vanha maku, jos pussi on auki...
Poista