torstai 28. toukokuuta 2015

Helppo ja herkullinen levite

Helppo ja herkullinen levite leivän päälle syntyy kätevästi itse tehden. Öljyjä vaihdellen ja erilaisin yrtein makuvaihtoehdot ovat rajattomat. Leivän maku korostuu ja itse tehty levite on juhlavampi; taatusti herättää ihastusta noutopöydässä! Idean levitteeseen löysin Vatsa sekaisin kilinkolin-blogista. Öljyksi käy melkein mikä tahansa ruokaöljy, josta tykkää, mieluiten kannattaa valita laadukasta ja maukasta öljyä. Maustetut öljyt käyvät myös hyvin. Itse käytin inkiväärin ja sitruksen makuista maapähkinäöljyä. Öljyn ansiosta levite on käyttövalmista suoraan jääkaapista ottaessa, toisin kuin voi.
 
Levite
 
50 g voita
50 g öljyä (inkivääri-sitrusöljy)
ripaus sormisuolaa
pari rkl hienonnettua tilliä
hiukan raastettua sitruunankuorta
 
Sekoita pehmeään voihin öljy vähitellen sauvasekoittimella. Lisää muut aineet. Erityisen hyvää perunarieskan kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti