Kurkku taitaa olla niitä harvoja vihanneksia, joita löytyy melkeinpä aina lähes jokaisen jääkaapista ja kurkkuviipaleet kuuluvat erottamattomasti voileivälle ja salaatteihin. Vesipitoinen kurkku sisältää mm. K-, A- ja C-vitamiinia, sinkkiä, kaliumia ja magnesiumia. Terveellistä ja vähäkalorista, huippuevästä muillekin kuin painontarkkailijoille! Itse ostan kaupasta yksinomaan kotimaista kurkkua ympäri vuoden, koska sen rakenne ja maku ovat ylivertaiset. Sirkkalehtimerkki takaa sen, että vihannes on 100%:sti Suomessa viljelty.
Kotimaisessa kurkussa on mieto miellyttävä maku, jota ei kannata peittää liialla kikkailulla. Vain muutama raaka-aine riittää: näitä löytyi valmiiksi omasta kaapistani kehitellessäni simppelin reseptin Kauppapuutarhaliiton ja Blogiringin kampanjaan. Juoma sopii myös vegaanille.
Kurkkujuoma kahdelle
1 kurkku
1 dl kookosmaitoa
sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1/4 punaista chiliä
1/2 limen mehu
2 tl muscovadosokeria
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
jäitä
sooda- tai kivennäisvettä
Pilko kurkku blenderiin, lisää hienonnettu inkivääri, chili ja muut ainekset jäitä ja kivennäisvettä lukuunottamatta. Pyöräytä sileäksi ja annostele laseihin jääpalojen kanssa. Lisää loraus soodavettä ja nauti.
Lisää vihannestietoutta ja reseptejä vihannes.net:ssä sekä facebookissa.
Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto ry
https://www.facebook.com/vihannesnet
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti