maanantai 4. elokuuta 2014

Raikas kurkkujuoma on paras hellejuoma!

Raikas kurkkujuoma syntyy nopeasti vähällä vaivalla, hellettä pidellessä. Näinä päivinä ei nimittäin ole tehnyt mieli hikoilla hellan ääressä. Helteellä virkistävä lasillinen kurkkujuomaa riittää siirtämään nälkää ainakin toviksi, toki se sopii hyvin esimerkiksi itämaisen aterian juomaksi vaikka läpi koko aterian. Ohje on niin yksinkertainen, että tätä tehdessä ei tule hiki, paitsi jos joutuu polkaisemaan kauppaan raaka-aineita ostamaan.

Kurkku taitaa olla niitä harvoja vihanneksia, joita löytyy melkeinpä aina lähes jokaisen jääkaapista ja kurkkuviipaleet kuuluvat erottamattomasti voileivälle ja salaatteihin. Vesipitoinen kurkku sisältää mm. K-, A- ja C-vitamiinia, sinkkiä, kaliumia ja magnesiumia. Terveellistä ja vähäkalorista, huippuevästä  muillekin kuin painontarkkailijoille! Itse ostan kaupasta yksinomaan kotimaista kurkkua ympäri vuoden, koska sen rakenne ja maku ovat ylivertaiset. Sirkkalehtimerkki takaa sen, että vihannes on 100%:sti Suomessa viljelty.
Kotimaisessa kurkussa on mieto miellyttävä maku, jota ei kannata peittää liialla kikkailulla. Vain muutama raaka-aine riittää: näitä löytyi valmiiksi omasta kaapistani kehitellessäni simppelin reseptin Kauppapuutarhaliiton ja Blogiringin kampanjaan. Juoma sopii myös vegaanille.


Kurkkujuoma kahdelle

1 kurkku
1 dl kookosmaitoa
sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1/4 punaista chiliä
1/2 limen mehu
2 tl muscovadosokeria
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
jäitä
sooda- tai kivennäisvettä

Pilko kurkku blenderiin, lisää hienonnettu inkivääri, chili ja muut ainekset jäitä ja kivennäisvettä lukuunottamatta. Pyöräytä sileäksi ja annostele laseihin jääpalojen kanssa. Lisää loraus soodavettä ja nauti.
Lisää vihannestietoutta ja reseptejä vihannes.net:ssä sekä facebookissa.


Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto ry

https://www.facebook.com/vihannesnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti