Kirsikkainen juustokakku
Pohja
100 g sokeria
175 g voita
300 g vehnäjauhoja
2 keltuaista
ripaus suolaa
Täyte
250 g ricottajuustoa
200 g philadelphia-juustoa
2 dl kermaa
50 g sokeria
3 kananmunaa ja 1 keltuainen
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2-3 dl hapankirsikoita, joista kivet on poistettu
n. puoli dl ruokosokeria
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jos taikina jää rakeiseksi, lisää 1-2 rkl kylmää vettä ja vaivaa taikina. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Kauli sen jälkeen kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi, suurin piirtein korkeareunaisen irtopohjavuoan pohjan ja reunojen kokoiseksi. Nosta taikina papereineen ja vuoraa sillä vuoka, tasoittele paperin ja taikinan rypyt.
Paista n. 170-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista päällimmäinen paperi.
Valuta enin mehu kirsikoista ja levitä pohjan päälle, ripottele päälle sokeri. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada kirsikoiden päälle. Paista kakkua n. 40 minuuttia, kunnes täyte saa hiukan väriä. Jatka vielä paistamista, jos vuokaa heiluttaessa täyte hyllyy selvästi myös reunoilta.
Anna jäähtyä hyvin, mieluiten seuraavaan päivään.
Alkuperäisen ohjeen mukaan kananmunaa laitetaan täytteeseen vähemmän. Epäusko iski, kun oma ricotta-juusto-kermaseos oli kovin juoksevaa. Sitruunamehukin sitä hyydyttää, mutta lisä-kananmunista ei ollut haittaa. Kakusta tuli silti oikein hyvä, eikä rakenne ole liian tiivis.
i like your post. i wait the update
VastaaPoista