torstai 10. heinäkuuta 2014

Vietnamilaiset kesärullat villiyrtein

Vietnamilaiset kesärullat ovat loistava kuuman kesäpäivän ruoka. Ei tarvitse hikoilla hellan ääressä: kerätään vain ainekset kasaan, hiukan pilkkomista, kastikkeiden sekoittelua ja lopuksi ruokailijat voivat kääriä rulliinsa mieleisensä täytteet. Tällä kertaa perinteisten ainesten lisäksi poimin mukaan pihan aarteita: villinä kasvavaa piparjuurta, ruusun terälehtiä, ketunleipiä, pihasauniota, maahumalaa, kurkkuyrtin kukkia ja erilaisia minttuja. Kannattaa hyödyntää pihojen ja pientareiden kasvustoa; pienellä vaivalla saa vaihtelua perussalaatteihin ja kasviksiin, löytää uusia makuelämyksiä ja kaiken lisäksi kauppareissulla säästää!
Perusohje kesärulliin ja kastikkeisiin täällä. Cayennepippurin sijaan käytin runsaasti chiliä ja isot katkaravut marinoin chilillä ja seesamöljyllä.


Tällä kertaa rullista tuli kookkaan puoleisia. Pienistä riisipaperikiekoista saa pieniä suupaloja.


Ruusun terälehdet kaunistavat ruuan jos toisenkin. Näiden tuoksu on ihana. Suipot lehdet ovat voimakkaasti eukalyptukselle maistuvaa minttua, omalta pihalta sekin.


Isot lehdet ovat piparjuurta, takana pihasauniota, ketunleipää. Kurkkuyrtin kukkia ja maahumalaa.


Muita täytteitä, salaattia, porkkanaa, retikkaa ja kurkkua suikaleina. Lamopinaattia, joka kylmästä alkukesästä huolimatta on kasvanut hyvin harson alla. Korianteria, sipulinvarsia ja yrttejä.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä ihanalta! :) Itsekin olen tehnyt näitä muutamaan kertaan (aina valtaisa menestys kavereiden ja perheen parissa) mutta olen toistaiseksi mennyt aina vähän perinteisemmällä Aasia-linjalla. Nämä näyttävät kyllä niiiiiin herkuilta ja tosi kauniinvärisiltä! :)

    VastaaPoista
  2. Ruusu on kyllä aina kaunis, sekä lautasella että pihalla.
    Kesärullia en voi vastustaa, yksi monista lempiruoistani.

    VastaaPoista