Kuusenkerkkävinegretti
kuusenkerkkiä pari kourallista
oliiviöljyä
vaaleaa viinietikkaa
sokeria
suolaa
pippuria
cayennepippuria
Huuhdo ja valuta kuusenkerkät, laita leikkuriin tai blenderiin yhdessä oliiviöljyn kanssa. Aja tahnaksi, lisää loput ainekset maistellen, niin että hapot, suola ja sokeri ovat tasapainossa. Jätin kastikkeen tarkoituksella tahnamaiseen muotoon. Mikäli käytössä olisi ollut kuusenkerkkäöljyä (kuusenkerkkiä uutettuna öljyyn), kastike olisi ollut enemmän vinegretille ominainen, juoksevampi. Toisaalta kokonaiset kerkät antoivat huomattavasti voimakkaamman aromin.
Lohifileen maustoin suolalla, pippurilla, ripauksella sokeria ja kuivattua valkosipulia. Grillaus puugrillissä halsterissa käännellen. Pintaan tuli oikein hyvä väri ja grillin maku, sisältä kala oli pehmeä ja maukas, ei yhtään kuiva.
Salaatti
Amerikan salaattia tai muuta rapeaa salaattia
pieniä kesäkurpitsoita
vesimelonia grillattuna
ruusunterälehtiä
suolattuja siemeniä ja pähkinöitä
Raikas kesäruoka josta ei väriä ja makua puutu.
Pyydänkin kälyä tuomaan pohjoisesta kerkkiä, kiitos hyvästä ideasta! Kuinka nopeasti kerkät kannattaa valmistaa ja miten kannattaa säilytellä ennen valmistamista?
VastaaPoistaKyllä kerkät säilyvät hyvinkin viikonkin jääkaapissa, ellei pidempäänkin. Pakastamalla saa herkkuja pitkin talvea.
Poistajust blogwalking.. Nice post and have a nice day :)
VastaaPoista