6 munan kakkupohja, täytteenä sekä raparperilla että mansikalla maustettua valkosuklaamoussea, hiukan vähäsokerista mansikka- ja raparperihilloa. Mauttomiin ulkolaisiin mansikoihin saa makeutta ja kauniin kiillon hyytelösokerilla.
Suklaapohjaisen kakun välissä hyvin vähäsokerinen limemousse kermasta ja rahkasta sekä passionmousse. Keskimmäinen kakkupohja on pain de genees-taikinasta.
Kuorrutteen alla on mansikalla maustettu voikreemi. Kuorrutus marsipaania. Pikkuisen kimalletta.
Sivutuotteena pain de genees-pohjainen (kananmunia, marsipaania, pistaasipähkinää sisältävä kuohkea pohja) valkosuklaa-mansikka-raparperimoussekakku. Kakuista tykättiin, ja taisivat olla sopivan kokoisiakin.
Postaukset laahaavat nyt pahan kerran jäljessä, ja monta kivaa ohjetta taitaa pölyttyä laatikkoon. Mihinkä se aika oikein katoaa, saisi viikossa olla yksi päivä lisää...
Löysin jostain ohjeen (jonka vahvisti myös Kemiaa keittiössä), että 1% nesteen määrästä olisi oikea määrä liivatetta. Tietenkin jos "neste" on jotain jämäkkää tavaraa, edes niin paljon ei tarvita. Omasta kakustani tuli ainakin tällä määrällä mukavan pehmeä.
VastaaPoistaKiitos Jonna vinkistä! Asiaa mutkistaa tietysti suklaa ja kerman vaahdotusaste ja hyydytysaika :). Pidän tuon mielessä.
PoistaMielettömän kauniita kakkuja! Pain de genees-pohjaa pitäisi muistaa itsekkin testata.
VastaaPoistaKiitos Minna! Pain de genees on oiva vaihtoehto keskipohjille; pehmeä, maukas ja helppo leikata.
PoistaKauniita kakkuja! Omissa kakuissa kikkailen liivatteiden kanssa, kyllä ne silloin onnistuu mutta toisten kakkuihin en tätä uskalla soveltaa. Sen tietää mikä tuuri silloin on! ;D
VastaaPoistaTänään katselin kaupan edessä mansikkakojua mutta ihan ei raaskinut laittaa 7e pienestä laatikosta mansikkaa.. Vielä pitää malttaa hetki.. :)
Voi että ovat makoisen näköisiä.Kyllä sinä osaat!
VastaaPoistaKiitos Herkkuhovi ja Eräkaksikko!
VastaaPoistaMun tekis niin paljon mieli täytekakkua! Nää kuvat on kyllä tosi herkullisia :-)
VastaaPoistaEi kun vaan kakkua leipomaan! :)
Poista