perjantai 8. maaliskuuta 2013

Naistenpäivää! Porkkanacupcaket


Nyt on todettava, että aika ei riitä kaikkeen! Mutta naistenpäivää on päästävä nauttimaan tuoreiden leivonnaisten kera! Keijukaisteema yksinomaan naapurin pikku neidin takia! 
Gluteenittomat porkkanacupcaket; ohjetta lisään tähän myöhemmin.

Oikein hyvää naistenpäivää!

Edit. 
Porkkanacupcake, n. 18 kpl

2 kanamunaa (4 keltuaista)
170 g sokeria ( osa voi olla ruskeaa sokeria)
200 g voita (180 riittää)
200 g porkkanaraastetta (n. 3 porkkanaa)
200 g gluteenittomia jauhoja (Semper Fin Mix)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl pomeranssinkuorta
2 tl vaniljasokeria

kuorrutus

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl pehmeää voita
1 rkl vaniljakreemijauhetta (tanakoittaa kuorrutusta)
(1 tl vaniljasokeria)
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
n. 8-10 dl tomusokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen sekoittaen(käytin macaronleivonnasta tähteeksi jääneitä keltuaisia). Lisää porkkanaraaste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista ne mielellään muffinssipellillä 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes tikulla koettaen ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja poista muffinssivuokista. 

Sekoita kuorrutusaineet  keskenään lukuunottamatta tomusokeria; yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää tomusokeria vähitellen (määrä on suuntaa antava), kunnes seos on riittävän paksua pursotusta varten. Testaa nostamalla vatkain ylös; kuorrutteen ei pitäisi valua. Vaniljakreemijauhe hyydyttää seosta, eikä se pehmene huoneenlämmössä niin herkästi. Laita pursotuspussiin.

Laita cupcaket kauniisiin paperivuokiin ja pursota täytettä päälle. Koristele.


1 kommentti:

  1. Erittäin houkuttelevan näköisiä. Näitä pitää kyllä kokeilla kun lähiaikoina on tyttärien synttärit:)

    VastaaPoista