Siitäpä juolahti mieleeni yksinkertainen, kevyt, vähäsokerinen, proteiinirikas jälkiruoka pääsiäiseksi. Paksu smoothie sinällään; liivatteella mousse, jäätelökoneella sorbetti. Kaikki käy. Ja aikuisten oikeesti: hyvää!
Mangosmoothie ja mämmismoothie
1 pussi (300 g) mangokuutioita (pakaste)
1 purkki raejuustoa (rasvaton)
1 purkki maustamatonta rahkaa
tuoretta minttua
tilkka maitoa tai vettä
1 limen mehu
mämmiä
Laita jäiset mangokuutiot, raejuusto ja rahka blenderiin. Lisää tilkka maitoa; sen verran, että ainekset sekoittuvat. Lisää minttua maun mukaan; kourallinen tai vähemmän mintun mausta riippuen, lisää myös limen mehu. Kaupassa oli vain Aasian minttua, jota kärsii laittaa enemmän. Vahvaa minttua vastaavasti vähemmän. Aja tasaiseksi seokseksi. Kaada puolet soseesta odottamaan. Lisää jäljelle jääneeseen soseeseen saman verran mämmiä. Aja tasaiseksi soseeksi.
Kerrosta jälkiruoka-astiaan ja koristele. Helppoa, terveellistä ja hyvää! Voisi vaikka santsata!
200 g mangossa on 194 Kcal energiaa ja hiilihydraatteja 45 g. Purkissa rasvatonta, laktoositonta raejuustoa on 130 kilokaloria, hiilareita 4.2 g ja proteiinia 26 g. Laktoosittomassa rahkapurkissa on 150 Kcal, hiilareita 10.5 g ja 27 g proteiinia. 100 gramassa mämmiä on 162 Kcal, hiilihydraatteja 31 g ja ravintokuitua 7 g. Näissä yhteensä on vain muutama gramma rasvaa.
Ja kävihän se naapurin ihana pikkuneiti virpomassa:
Aurinkoista palmusunnuntaita ja positiivisia ajatuksia kevääseen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti