tiistai 19. maaliskuuta 2013

Makkarapaistos ja tomaattisalsaa


Haaveilen tekeväni makkaraa. Niin pitkälle olen jo päässyt, että possun suolen pätkä on jo tovin odottanut pakkasessa. Aikaa vaan ei tunnu olevan riittävästi ja kiinnostava urakka, joka jäi sittemmin kokematta Master Chef keittiössäkin, siirtyy aina muiden kiireiden vuoksi. Tarkemmin ajateltuani raakamakkarat, sen kerran kuin niitä löytyy kaupasta, ostan vain sitä varten, että voin pullauttaa makkaran sisällön pannulle paistumaan joko pastan tai kasvisten kaveriksi. Kannattaako sen takia vaivautua makkaran tekoon? Niin tai näin, sain taas käsiini Italialaisia Salsiccia veneta-possumakkaroita, joissa on ihanan vieno maku. Nämä makkarat sopivat erinomaisesti kaalin kaveriksi. Tämän voi hyvin tehdä muustakin makkarasta, vaikkapa chorizosta, mutta makumaailma on sitten tyystin toinen. Tyttären kanssa pilkottiin pannulle mitä jääkaapista löytyi ja tomaattisalsaa teki toisen mieli. Yllätykseksemme nämä epämakuparit sopivat yhteen erinomaisesti; tähän toinen kokki halusi lisätä: saletisti natsaten!

2 pkt Salsiccia veneta-raakamakkaraa
komannes varhaiskaalia
noin neljännes myskikurpitsaa
1 paketti siitakesieniä
1 soolovalkosipuli
1salottisipuli
suolaa, pippuria

Suikaloi kaali ohueksi. Kuutioi kurpitsa, hienonna sipulit. Halkaise makkarat ja kaavi sisus vähintäänkin peukalon pään kokoisina klimppeinä kuumalle pannulle. Jostain toisesta raakamakkarasta sisus tulee pursottamalla; nämä vaativat hiukan työtä. Kun makkara on hetken kypsynyt ja saanyt väriä, lisää kurpitsakuutiot ja jonkin ajan kuluttua sipulit. Lisärasvaa ei tarvita; makkarasta irtoaa sitä riittävästi. Kääntele aineksia pannulla ja kun kurpitsa alkaa kypsyä, lisää kaalisuikaleet. Kääntele viitisen minuuttia, kaali saa jäädä napakaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

tomaattisalsa

6 tomaattia
pätkä kurkkua
kevätsipulia
(tuoretta chiliä)
suolaa, pippuria
sokeria
savupaprikaa, cayennepippuria
limen mehua
tuoretta korianteria

Tee tomaattien päihin ristiviillot ja käytä hetki kiehuvassa vedessä. Nosta pois ja kuori. Kuutioi tomaatit pieneksi, samoin kurkku, viipaloi kevätsipulit. Yhdistä aineet, mausta. Silppua muutama tupsu tuoretta korianteria ja sekoita joukkoon.




Totta puhuen tämä oli niin hyvää, että kilvan kauhoimme sitä lautasillemme ja ahneuksissamme söimme melkein yhtä nopeasti kuin ruoka valmistui!


3 kommenttia:

  1. Missä on Saletisti Natsaa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kultaseni, unohdin! Lisään...

      Poista
    2. Kyllähän tuo makkaran nimikin jo vihjaa että tulee saletisti tai salsicciasti natsaamaan.;) no nyt en enää takerru tähän.

      Poista