Munakoisopaistokseen
2 munakoisoa pitkittäin 1/2 cm siivuiksi leikattuna
1 sipuli
noin litra kantarelleja
hiukan valkosipulia
suolaa
pippuria
mausteita maun mukaan
1 tölkki tomaatteja
öljyyn säilöttyä latva-artisokkaa
parmesaania
hiukan murustettua vaaleaa leipää
valkoviiniä
Suolaa munakoiso reilusti, seisota puoli tuntia ja pyyhi kuivaksi. Paista pannulla hetki, anna jäähtyä. Puhdista sienet, pilko pienemmäksi ja höyrytä pannulla nesteet pois. Freesaa voissa tai öljyssä, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota. Mausta (laitoin cayennea, mustapippuria, muskottia ja hienonnettua persiljaa), murusta joukkoon vaaleaa leipää ja raasta mukaan parmesaania. Laita lusikallinen täytettä jokaisen munakoisoviipaleen päälle ja kierrä rullalle.
Lorauta uunivuoan pohjalle tomaattitölkistä tomaattimehua, revi artisokan paloja ja ripauta vähän suolaa ja pippuria. Laita vuokaan munakoisorullat ja päälle revityt tomaatit ja loppumehu sekä artisokkaa sinne tänne, hiukan vielä suolaa ja pippuria. Raasta reilusti parmesaania päälle. Kypsennä 180 asteessa noin 20 minuuttia.
Pavlovan ohjetta esim. täällä, mutta kaksinkertainen annos. Osan marengista värjäsin vaalean punaiseksi ja nostelin reunalle lusikalla kekoja. Täytteenä kermavaahtoa, donitsipersikkaa, mansikoita, mustikoita, joita hiukan maustoin tomusokerilla ja Maraschino-liköörillä (Veneton tuliaisia). Kaverijuhlien alkudrinksut tarjottiin kotona; Bellinit, joihin Trevisossa tuotettua Saligo prosecco brut (oikein kelpoa, Alkon numero 576137) ja persikkasosetta maustettuna passionhedelmällä sekä macaroneja.
Vielä kerran onnea ja halauksia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti