Alkuperäisen ohjeen tein puolitoistakertaisena, silloinen kakku oli pieni, juuri neljälle ananasrenkaalle mitoitettu. Päällisen aineet ovat suunniteltu tomaatille sopiviksi; Intiaanisokerin aromi täydentää ihanasti tomaatin makua. Suklaaksi käy myös vaikkapa chilisuklaa.
50 g voita
11/2 dl intiaanisokeria½ dl pinjan siemeniä
2 palaa lemon and ginger suklaata (Marabou) pilkottuna
4 kypsää kotimaista luumutomaattia
mustapippuria myllystä, cayennepippuria, raastettua sitruunankuorta
kakkupohja:
160 g voita
160 g sokeria (1.75 dl)3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
160 g vehnäjauhoja
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, kääntele joukkoon kuivat aineet. Paista 190-200 asteessa 35-40 minuuttia. Kumoa lautaselle ja anna jäähtyä.
Kakku on juuri yhtä ihanan imelä ja voinen kuten lapsuudessakin! Tomaatti mausteineen sopi tähän mainiosti, mausteita voisi laittaa enemmänkin ja kokeilla vaikkapa tuoretta inkivääriä. Balsamicosiirappi täydensi mukavasti makuja, koristeena sitruunabasilikaa. Lautasena Arabian Ali-sarjaa, sekin vie lapsuuden muistoihin; kesään ja mökille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti