lauantai 23. heinäkuuta 2011

Mini "parmigiane" di melanzana; munakoisotornit

Äskettäiseltä Italian lomaselta tarttui mukaan muutama houkutteleva ruokalehti. Tuoreimmassa La Cucina Italianassa oli tällainen ohje, jota hiukan muuttelin lähinnä raaka-aineiden menekin suhteen.

Tästä sain kasaan viisi tornia ja muutama munakoisoviipale jäi ylitse

1 keskikokoinen munakoiso
200 g mozzarellaa vedessä
2 tomaattia
1 muna
vehnäjauhoja
suolaa, pippuria, tuoretta basilikaa, valkosipulia
oliiviöljyä, öljyä paistamiseen

Leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi, suolaa molemmin puolin ja jätä noin puoleksi tunniksi. Kuivaa suola ja kosteus pois, ripottele pinnalle hiukan suolaa, pippuria ja valkosipulia myllystä. Viipaloi tomaatit ja mozzarella mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

Kaada pannulle reilusti öljyä, n. ½ cm vähintään, voit myös friteerata nämä runsaassa öljyssä, kuten alkuperäisessä ohjeessa. Kääntele munakoisot molemmin puolin vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkattuun kananmunaan ja paista kullankeltaiseksi.


Kokoa uunivuokaan vuorotellen munakoisoa, tomaattia ja mozzarellaa. Väliin kannattaa laittaa vain pienet palat mozzarellaa, muuten annoksesta tulee turhan tuhti. Mausta tomaatti ja mozzarella suolalla, pippurilla ja tuoreella basilikalla. Päällimmäiseksi tulee mozzarellaa. Lorauta tilkka oliiviöjyä päälle. Paista 200 asteessa 6-7 minuuttia.


Lautasella on lisäksi grillattua broileria, tuoretta rosmariinileipää ja kesän ensimmäiset herkkutatit paistettuna. Hyvää oli! Friteeratut munakoisoviipaleet olisivat hyviä ihan sinällään, toisaalta mozzarellan määrää voisi vähentää tai korvata pienellä määrällä raastettua parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti