Melonisiirappi
1 kg melonin paloja, siemenet poistettutilkka vettä
11/2 dl sokeria
(2 rkl glukoosia)
Kuutioi meloni ja laita kattilaan, lisää tilkka vettä. Keitä hiljalleen n. tunnin verran kunnes meloni on pehmeää. Purista siivilän läpi, jäljellä pitäisi olla n. 3 dl. Keitä vielä kasaan ja lisää sokeri, kiehauta. Lisää glukoosi (voi jättää poiskin). Kaada purkkiin ja anna jäähtyä.
Melonijäätelö
300 g siemenetöntä melonia
½ dl melonisiirappia½ dl kermaa
3.75 dl turkkilaista jogurttia (10 %)
1 rkl sitruunan mehua
Ota 2-3 rkl melonia syrjään ja kuutioi pieneksi. Laita tehosekoittimeen muut aineet paitsi siirappi, soseuta.(Huom! Lue lopputekstit!) Laita jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 40-45 minuuttia. Lisää lopussa siirappi ja melonikuutiot. Laita vielä pakastimeen jähmettymään.
Näillä helteillä tavan jäätelökoneella jäätelö jää melko löysäksi. Pakastimessa se jähmettyy kovaksi, ja vaatii hetken sulattelua. Rakenteesta saisi paremman vatkaamalla kerman ja vähentämällä melonin määrää, sehän on kovin vetinen; mutta sitten maku kärsii. Jogurttia ei myöskään tarvitsisi laittaa tehosekoittimeen, jolloin sen rakenne säilyisi paksumpana.
Kuvassa jäätelö on jo pahan kerran sulanut. Maku oli kuitenkin mainio; jogurtti on mukavan raikas pohja jäätelölle ja onhan tämä kermajäätelöitä huomattavasti kevyempää herkkua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti