sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Melonista; jogurttijäätelö

On tullut parikin kertaa ostettua kokonainen meloni, kun ovat niin mehukkaita ja edullisia. Harvoin tulee käytettyä jäätelökonetta, joka vuosia sitten tuli hankittua. Nytpä tuli sekin testattua helteellä. Keittelin melonista siirappia ajatuksena saada jäätelöön voimakkaampi melonin maku.

Melonisiirappi
1 kg melonin paloja, siemenet poistettu
tilkka vettä
11/2 dl sokeria
(2 rkl glukoosia)

Kuutioi meloni ja laita kattilaan, lisää tilkka vettä. Keitä hiljalleen n. tunnin verran kunnes meloni on pehmeää. Purista siivilän läpi, jäljellä pitäisi olla n. 3 dl. Keitä vielä kasaan ja lisää sokeri, kiehauta. Lisää glukoosi (voi jättää poiskin). Kaada purkkiin ja anna jäähtyä.

Melonijäätelö

300 g siemenetöntä melonia
½ dl melonisiirappia
½ dl kermaa
3.75 dl turkkilaista jogurttia (10 %)
1 rkl sitruunan mehua

Ota 2-3 rkl  melonia syrjään ja kuutioi pieneksi. Laita tehosekoittimeen muut aineet paitsi siirappi, soseuta.(Huom! Lue lopputekstit!) Laita jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 40-45 minuuttia. Lisää lopussa siirappi ja melonikuutiot. Laita vielä pakastimeen jähmettymään.

Näillä helteillä tavan jäätelökoneella jäätelö jää melko löysäksi. Pakastimessa se jähmettyy kovaksi, ja vaatii hetken sulattelua. Rakenteesta saisi paremman vatkaamalla kerman ja vähentämällä melonin määrää, sehän on kovin vetinen; mutta sitten maku kärsii. Jogurttia ei myöskään tarvitsisi laittaa tehosekoittimeen, jolloin sen rakenne säilyisi paksumpana.


Kuvassa jäätelö on jo pahan kerran sulanut. Maku oli kuitenkin mainio; jogurtti on mukavan raikas pohja jäätelölle ja onhan tämä kermajäätelöitä huomattavasti kevyempää herkkua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti