perjantai 23. joulukuuta 2016

Glögitestin voittaja: puolukkaglögi

Tänä vuonna on taas kattava valikoima erilaisia glögejä. Joitakin on meilläkin maisteltu, ja osa ihan hyviksi havaittu. Yksi osoittautui parhaaksi, nimittäin itse tehty puolukkaglögi!
Glögi on helppo tehdä itsekin, ja silloin voi valita mausteet ja mieleisensä makumaailman. Yhtenä vuonna tein mulled winea, josta tykkäsin tosi paljon. Tämä puolukkaglögi on vielä helpompi toteuttaa.

Keitin hiljalleen kasaan syksyllä tekemääni puolukkamehua, mukaan heitin mieleisiäni mausteita. Glögi onnistuu kaupan mehustakin, mutta jos se on hyvin makeaa, siihen on keittovaiheessa syytä lisätä vettä, muuten syntyy siirappia. Kattila saa porista hiljalleen, silloin mausteet ehtivät antaa makunsa mehuun. Mausteiden määriä ei kannata noudattaa orjallisesti, keittoaika ja oma maku ratkaisee, välillä keitosta kannattaa maistaa. Mausteet antavat makua vielä jäähtyvään liemeenkin. Kaupasta saa myös valmiita glögimausteseoksia, sitäkin voi käyttää, itse nappasin siitä liemeeni pomeranssinkuoren. Ohjeella syntyy glögitiivistettä, jota voi laimentaa vedellä tai lisätä sekaan punaviiniä. Punaviinillä terästetty puolukkaglögi toimii sekä haaleana että lämmitettynä.

Puolukkaglögi

1 l puolukkamehua
muutama kanelitanko
muutama tähtianis
muutama neilikka
pala kuivattua pomeranssin kuorta (tai jauhettua pomeranssin kuorta)
sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä

Keittele hiljalleen, kunnes jäljellä on noin 7 dl. Anna jäähtyä. Poista mausteet ja pullota.

puolukkaglögi

Vielä viimeiset siivoukset, niin joulu saa tulla. Kohta nakkaan kinkun kattilaan.

Makoisaa joulua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti