sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Mustatorvisieni - pientä syötävää

Mustatorvisieni on herkullinen sieni ja sen löytäminen saa hyvälle mielelle. Joskus se piiloutuu yhtä taitavasti kuin suppilovahvero, mutta toisinaan sen kasvustot näkee jo kauas. Hyvien sienimaastojen puutteessa on onneksi ystäviä, jotka kiikuttavat osan saaliistaan meille.
Tästä piti tulla sienimunakas, mutta laiskana oikaisin ja rikoin munat suoraan pannulle, joka oli liian kuuma, lorautin maidon perään ja peli oli menetetty, ei tullut edes kokkelia.  Mutta hyvin maistui leivän päällä. Ja puolukkahillo viimeisteli makunautinnon. Kannattaa kokeilla! Erittäin hyvä pieni ilapala kahdelle.

Pikainen paistos mustatorvisienestä 

mustatorvisieniä noin litra
1 pieni salottisipuli
kotimainen omena
voita ja öljyä paistamiseen
3-4 kananmunaa
1 dl maitoa
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria

tarjolle puolukkahilloa, ruisleipää

Pieni siivottuja mustatorvisieniä hiukan ja laita paistinpannulle, höyrytä enimmät nesteet pois. Lisää tilkka öljyä ja nokare voita, paista. Lisää silputtu sipuli ja freesaa, lisää omena pieninä kuutioina. Suolaa ja pippuroi. Vähennä lämpöä, riko kananmunat pannulle, sekoittele koko ajan, lisää maitoa ja sekoita. Kananmunat kypsyvät nopeasti. Tarkista suola, ripottele hiukan tuoretta korianteria ja tarjoa ruisleivän päällä. Kruunaa herkku lusikallisella puolukkahilloa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti