perjantai 23. lokakuuta 2015

Amerikkalaiset vohvelit, mustikkakompotti ja vaahterasiirappivoi

Vohvelit ja pannukakut maistuvat niin aamiaiseksi kuin jälkiruoaksikin. Pannarin tekoa koetan välttää, koskapa olen sille liian perso. Vohveleitakaan ei tule tehtyä turhan usein. Tässä on nyt niin herkullinen ohje, että kaikki tuli syötyä, kahteen pekkaan. En tullut laskeneeksi vohvelien lukumäärää, mutta kyllä niitä taisi olla kymmenkunta, siis belgialaisia vohveleita, joita paistuu vohveliraudalla kaksi kerralla.
Amerikkalaisten pannukakkujen ohjeen bongasin Suolaa ja hunajaa-blogista ja päätin paistaa pannukakut vohveliraudalla. Mustikoita en taikinaan lisännyt. Vaahterasiirappivoi on muuten ihan älyttömän hyvää!
 
Amerikkalaiset vohvelit, mustikkakompotti ja vaahterasiirappivoi
 
2 kananmunaa
2.5 dl piimää (tai rahkaa ja tilkka maitoa)
50 g voita sulatettuna
vaniljaa
n.2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1-2 rkl sokeria
 
Mustikkakompotti
 
150 g pakastemustikoita
2 rkl sokeria
ripaus vaniljaa
 
Vaahterasiirappivoi
 
50 g voita
1/2 dl vaahterasiirappia
ripaus merisuolaa/sormisuolaa
 
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään. Laita keltuaiset kulhoon ja sekoita joukkoon muut taikinan aineet paitsi valkuaiset. Jätä odottamaan ja tee mustikkakompotti ja vaahterasiirappivoi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan juuri ennen paistamista. Voitele vohvelirauta kevyesti öljyllä ennen ensimmäisiä vohveleita. Paista vohveliraudan ohjeiden mukaan kullankeltaiseksi.
Laita mustikat (tuoreet tai jäiset) kattilaan, lisää sokeria ja vanilja ja kiehuta, kunnes mustikoiden rakenne rikkoutuu ja seos kiehahtaa. Jäähdytä.
Laita kuutioitu voi pannulle vaahterasiirapin kanssa ja sekoittele, kunnes voi sulaa. Jos paistat pannukakut pannulla, voit tehdä tämän samalla pannulla paistettuasi pannukakut.
 
 
Vohvelit pitää ehdottomasti nauttia lämpiminä. Nämä syötiin sitä mukaa, kuin valmistuivat, ihan kahteen pekkaan. Ähkyhän siitä tuli, mutta ei voitu lopettaa, olivat sen verran hyviä. Korvattiinhan näillä sitten ilta-ateriakin.


Kiire kun oli syömään, kuvat tuli vaan räpättyä. Toista kuin Suolaa ja hunajaa Jonnan pannarikuvat :)

3 kommenttia:

  1. Ihanan mallinen vohveli, millaisella raudalla/malli paistelet herkut?

    VastaaPoista
  2. Belgialainen vohveli. Lidl'stä ostettu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon mallisia minäkin haluan ;) Tiedän mistä tulen sitten reseptiä etsimään.

      Poista