keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Porkkanannaatti-pesto

Porkkanan varret, naatit, kannattaa hyödyntää ja pyöräyttää niistä maukas pesto. Tahna sopii loistavasti pastan sekaan tai kastikkeeksi kasviksille. Ihan yhtä hyvin sen voi nauttia leivän tai uusien perunoiden päällä. Vihreät varret siis mukaan torilta tai kaupasta ja herkullinen pesto on hetkessä valmis. Ilahduttavaa, että vihreää voimaa saa lautaselle kasvin osista, joita on ennen pidetty roskana!
Tässä oma versioni porkkanannaatti-pestosta. 

Porkkanannaatti-pesto

porkkananipun (noin 5) naatit
1 sitruunan kuori ja mehu
1-2 valkosipulin kynttä
1 dl pinjansiemeniä
1-1.5 dl oliiviöljyä
parmesaania
1 tl suolaa
mustapippuria

Hienonna huuhdotut ja valutetut naatit, jätä paksuimmat varret käyttämättä. Hienonna valkosipuli, raasta pestyn sitruunan kuori. Yhdistä edellä mainitut ja purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää oliiviöljyä vähän kerrallaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää pinjansiemenet ja aja tahna sileäksi. Lisää mausteet ja pinjan ja raasta joukkoon parmesaania, noin puoli desiä. Lisää oliiviöljyä sen verran, että saat notkean peston. Pesto säilyy jääkaapissa useamman päivän.




Useimmista kasveista, kuten vaikkapa parsakaalista ja kukkakaalista voi käyttää suurimman osan; liian tarkkaan niitä ei siis pidä perata. Ja kuulemma mansikan kannatkin voi hyödyntää, sitä pitää vielä kokeilla.

3 kommenttia:

  1. Hauska yhteensattuma, hain juuri nipun porkkanoita torilta ja ajattelin tehdä pestoa - ja nimenomaan Kuopion torilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olet Kuopiossa! Tervetuloa kylään, olen lomalla!

      Poista
    2. Silloin aika viimeisiä hetkiä vietin kaupungissa, olisipa ollut mukavaa nähdä!

      Poista