maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kananpojan grillivarras ja helppo marinadi ja glaseerauskastike


Kananpoikaa tai broileria, omatekoinen marinadi sekä kastike, glaseerauskastike. Helppo ja taatusti maistuva grilliruoka on broilerivarras! Mehukas, juuri sopivan kypsä grillattu broileri vie kielen mennessään! Marinadi sopii hyvin myös possulle ja  kastikkeella on mukava sivellä vaikka kaikki grillissä kypsyvät kasvikset.
 
Resepti on kehitetty Radio Aallon ja Kikkomanin kampanjaan. Tuotteekseni sain Kikkomanin makean soijakastikkeen, joka sopii omaan makuuni. Perinteistä soijakastiketta aavistuksen makeampi, täyteläisen mausteinen ja vähemmän suolainen soijakastike antaa mukavan pohjan marinadille ja kastikkeelle, helposti. Muutama perusaines ja mauste riittää.
Kisassa on muuten luvassa päivittäin palkintoja reseptejä äänestäneiden kesken; siitä ohjetta alempana.
 
 

Kananpojan grillivarras ja helppo marinadi ja glaseerauskastike

3 kananpojan fileetä, n. 500 g
0.5 dl Kikkoman makeaa soijaa
1 purkki mangososetta (lastenruoka)
1 solovalkosipuli
5 cm (paksu) pätkä inkivääriä
4 rkl ruokokidesokeria (tai tavallista sokeria)
4 rkl riisiviinietikkaa (tai vaaleaa balsamietikkaa)
4 rkl kalakastiketta
1/4 tl cayennepippuria, mustapippuria myllystä
3 rkl seesamöljyä (tai rypsiöljyä)

seesaminsiemeniä
tuoretta chiliä hienonnettuna
tuoretta korianteria hienonnettuna
kevätsipulia hienonnettuna
3 puista varrastikkua liotettuna

lisäksi keitettyä riisiä (jasmiini, basmati)
(limeä)
kourallinen cashew-pähkinöitä, loraus Kikkoman makeaa soijaa
 
Kuivaa broilerin fileet ja halkaise pitkittäin kahteen osaan. Laita kulhoon ja lisää Kikkoman makea soija. Hienonna valkosipuli ja inkivääri, sekoita joukkoon . Lisää loput aineet paitsi seesaminsiemenet, chili, korianteri ja kevätsipuli. Anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti. Pyyhi marinadi lihojen päältä, pujota vartaaseen laskostaen. Jätä odottamaan grillin kuumentamista. Keitä sillä aikaa marinadia kasaan n. 10 minuuttia niin että saat sakean glaseerauskastikkeen.  Grillaa vartaat hyvässä lämmössä, niin että kana on kypsää mutta säilyttää mehukkuutensa. Grillauksen lopulla sivele ahkerasti kastikkeella ja lopuksi ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paahda kourallinen cashew-pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, niin että pähkinät saavat hiukan väriä. Sammuta virta ja lorauta tilkka makeaa soijaa pähkinöiden päälle samalla sekoittaen. Toimi rivakasti, sillä sokeri palaa helposti. Suolaisen makeat pähkinät tuovat mukavaa purutuntumaa ruuan päälle ripoteltuna.
Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. Ripottele annoksen päälle tuoretta chiliä, korianteria ja kevätsipulia.
Vinkki: marinadia/glaseerauskastiketta tulee reilu annos joten siitä riittää isommallekin satsille lihaa. Lisää kastikkeeseen halutessasi joukkoon tilkka limen mehua. Kastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän, ellei tule syödyksi. 
 


Radio Aallolla on siis reseptikilpailu meneillään, osallistu ihmeessä, sillä joka päivä arvotaan kaikkien äänestäneiden kesken runsas Kikkoman-tuotepaketti! Äänestämään Radio Aallon kampanjasivulle pääset tästä.
 
www.blogirinki.fi
Yhteistyössä Kikkoman
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti