lauantai 14. joulukuuta 2013

Habanero-tequila

Meksikolaisen keittiön kokeilut jatkuvat pienen tauon jälkeen. Tequila, chili, habanerochili, hedelmät. Niistä on tehty tulinen juoma, joka taatusti lämmittää! Hyvä lahjaidea, ehtii vielä jouluksi tai ainakin uuden vuoden juhliin.
Tequila on väkevä alkoholijuoma, jota valmistetaan tequila-agaave-kasvista Meksiskossa. Laatuluokkia on erilaisia, ja agaaven määräkin juomassa vaihtelee. Makua saadaan myös tynnyrikypsytyksestä, nähin sen tarkemmin menemättä. Tällä hetkellä meillä taitaa saatavilla olla vain yhtä laatua.
Meksikolaisessa keittokirjassani on useampia tequila-infuusioita, joita voi käyttää erilaisiin drinkkeihin oman mieltymyksen mukaan. Ohjeeseen tarvittuja veriappelsiineja ei ollut vielä saatavilla tätä tehdessä, joten tein omat sovellutukseni.

Habanero-tequila

1 pullo tequilaa (0.75 l)
1 habanerochili
1 verigreippi
1 klementiini
iso laakeasuinen kannellinen astia

Kaada teguila astiaan. Puolita chili ja poista siemenet. Pese hedelmät ja halkaise. Lisää chili ja hedelmät tequilaan, sulje kansi ja säilytä pimeässä. Maustumisaikaa tarvitaan noin viikko. Maistelemalla saa haluamansa tulisuuden. Chilinpuolikkaat otin pois vajaan viikon kohdalla, hedelmät köllöttivät kylvyssä reilusti pidempään. Siivilöi ja suodata kahvinsuodatinpussin läpi ja pullota. 
Chili polttelee juomassa selvästi, mutta hedelmät antavat mukavaa kontrastia. Toimii varmasti juomasekoituksissa. 


Ja kenelle habanero-tequila sopii? Tätä tehdessä mieleen tuli tietenkin HabaneroKitchenin Habanero; toivottavasti juoma maistuu ja on riittävän tulista!


2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon! Tämä iloliemi säästetään hetkeen, jolloin on täydellinen flow!

    VastaaPoista