keskiviikko 29. toukokuuta 2013

No ne banaaniletut

Siellä täällä on putkahdellut postauksia banaaneista ja letuista. Vaikka olen kovin kokeilunhaluinen, en useinkaan ole ensimmäisten joukossa rummuttamassa uusista ideoista, lieneekö hitauttani. Myönnän, etten ole vieläkään tehnyt avokadopastaa. Ei ole hotsittanut. Sen sijaan banaanijäätelö on jo testattu ja banaaniletut. Tosin universumin yksinkertaisinta reseptiä piti vähän hämmentää. Nimittäin ensimmäisten lettujen jälkeen teki mieli astetta kuohkeampia lettusia, vähän kuin ameriikan pannukakkuja. Päätin testata, toimiiko leivinjauhe, jos taikinassa ei ole jauhoja. Kyllä letuista tuli minusta kuohkeampia, liekö sitten leivinjauheen ansiota. Ja kun lettupannuni on jo viime vuosituhannella hautautunut varaston syövereihin, keksin valaa taikinan piparimuotteihin. Mikäpä mukavampaa, kuin yllättää rakkaansa sydämellisillä aamiaisletuilla.



Banaaniletut

2 banaania
2 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus vaniljaa

voita paistamiseen

Laita kaikki aineet blenderiin ja aja kuohkeaksi taikinaksi. Voitele metallisten piparimuottien sisäreunat. Lämmitä paistinpannu ja laita sille nokare voita. Kun voi on sulanut, laita piparimuotit pannulle ja kaada niihen taikinaa. Kun pinta on hyytynyt, irrota taikina muotista veitsellä pyöräyttäen ja käännä letut ja paista vielä toiselta puolen. Tarjoile tomusokerin ja vaikkapa hillon kera tuoreeltaan, nämä eivät tykkää seisottamisesta.



2 kommenttia:

  1. Olen itsekin vähän hidas blogivillitysten kanssa. Hieman sovellettuja banaanilettuja olen kokeillut, mutta avokadopasta on täälläkin testaamatta. Ennen pastapuuhiin tarttumista taidan kuitenkin kokeilla sitä ihmeellistä ohjetta, jolla kulhossa paistamalla saa upeaa, rapeakuorista leipää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko no knead bread- kattilaleipää? Suosittelen, se on todella hyvää! Blogistani löytyy myös ohje.

      Poista