torstai 31. maaliskuuta 2011

Risotto prosciutton ja vuohenjuuston kera

Tarkoitukseni on kerätä tyttärelleni keittokirja vanhoista suosikeista ja uudemmistakin kokeiluista. Täältä blogista ne löytyvät sitten helposti.



Ohje on Jamie Oliverilta, hiukan mukailtuna.

Perusrisotto (6 annosta):
2 sipulia hienonnettua valkosipulia
oliiviöljyä
valkoviiniä tai kuivaa vermuttia
1 l kanalientä
400 g risottoriisiä
suolaa, mustapippuria
70 g voita
n.100 g vastaraastettua parmesaania

Lisäksi:

Tuoretta timjamia (sitruunatimjamia)
Sitruunamelissaa
1-1.5 pkt (n. 80-100 g) prosciuttoa tai muuta ilmakuivattua kinkkua
100 g vuohenjuustoa

Kuumenna ensin liemi kiehuvaksi. Kuullota sipulit öljyssä, lisää riisi.  Kääntele hetki, jotta riisitkin hiukan kuullottuvat. Lisää kaksi kunnon lorausta viiniä. Kun viini on imeytynyt, lisää reilusti riivittyä timjamia (ei varsia) ja lientä. Lisää lientä pienissä erissä, sekoittele, ja odota että neste on imeytynyt, ennen kuin lisäät uutta. Aikaa kuluu n. 15 minuuttia.

Lisää voi, parmesaani (osan voi jättää pöydässä laitettavaksi), mausta. Ota pois liedeltä. Lisää murusteltu vuohenjuusto ja pienemmäksi revityt kinkkusuikaleet sekä sitruunamelissaa ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti